XRPBARD
Ripple

Laatste keer dat dit gebeurde, steeg de XRP koers met 60.000% in één jaar

De afgelopen weken is er veel opwinding ontstaan onder XRP-investeerders. Dit komt door het naderende einde van de rechtszaak tussen Ripple en de SEC, evenals de verwachting dat de volgende regering, ongeacht of Donald Trump of Kamala Harris president wordt, positiever lijkt te staan tegenover cryptocurrency.

Daarnaast beginnen technische factoren er zeer goed uit te zien voor XRP. Zo wijst crypto-analist JD op een mogelijke bullish cross-confirmatie.

In dit artikel gaan we verder in op deze technische indicator, leggen we uit wat het is en waarom het zou kunnen zorgen voor een gigantische prijsstijging.

Wat is een Bullish Cross-confirmatie?

Een bullish cross-confirmatie is een technische indicator die wordt gebruikt om mogelijke opwaartse prijsbewegingen in de markt te voorspellen. Dit gebeurt wanneer een kortetermijngemiddelde van de prijs van een activa boven een langetermijngemiddelde stijgt.

Deze kruising wordt gezien als een signaal dat de trend naar boven gaat, wat investeerders ertoe kan aanzetten om te kopen, wat op zijn beurt de prijs verder kan opdrijven.

Is XRP klaar voor een grote prijsstijging?

JD wijst erop dat de RSI, Stoch RSI en MACD, drie van de belangrijkste technische oscillatoren, momenteel bullish crosses laten zien. Dergelijke signalen hebben historisch gezien vaak geleid tot aanzienlijke prijsstijgingen voor XRP.

JD herinnert aan de bull run van 2017, waarbij XRP een opmerkelijke stijging van 600 keer de waarde over een jaar liet zien, toen deze indicatoren gelijktijdig bullish signalen gaven. Deze samenloop bracht XRP naar zijn recordhoogte van $3,84.

Is een 600x prijsstijging mogelijk?

Het vooruitzicht dat XRP de rally van 2017 opnieuw zou kunnen meemaken, heeft voor veel opwinding gezorgd binnen de gemeenschap. JD temperde echter de verwachtingen door erop te wijzen dat de huidige marktomstandigheden aanzienlijk verschillen van die in het verleden.

Toen hem werd gevraagd naar de haalbaarheid van een nieuwe stijging van 600x, legde JD uit dat de marktkapitalisatie tijdens eerdere bull runs veel lager was, waardoor dergelijke winsten mogelijk waren. In de huidige markt acht hij een stijging van 10x realistischer.

Discussies over het prijs potentieel van XRP richten zich vaak op de beperkingen van de marktkapitalisatie. JD benadrukte dat de huidige marktkapitalisatie aanzienlijk hoger is dan tijdens eerdere bull runs, wat enorme winsten zoals de stijging van 600x uit het verleden onwaarschijnlijk maakt.

Als XRP nu met 600x zou stijgen vanaf de huidige prijs van $0,6295, zou de prijs $377,70 bereiken, met een marktkapitalisatie van meer dan $21,13 biljoen. Dit cijfer is bijna tien keer de totale huidige marktkapitalisatie van de cryptomarkt, wat door veel experts als onrealistisch wordt beschouwd.

JD merkte op dat, hoewel een stijging van 600x onwaarschijnlijk is in deze bull run, een stijging van 10x nog steeds mogelijk is.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ripple nieuws

Ripple CEO ziet grote toekomst voor Japanse stablecoins
Ripple kondigt belangrijke samenwerkingen aan in Zuid-Korea
XRP of Cardano: Welke cryptomunt gaat beter presteren volgens ChatGPT?
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?