Bitcoin
Bitcoin

Lange termijn investeerders bezitten recordaantal Bitcoin

De blockchain maakt het mogelijk om het gedrag van investeerders met betrekking tot Bitcoin tot in detail te analyseren. In dit artikel pakken we er een simpele, maar krachtige analyse van de Nederlandse analist Root bij. Hierin bestudeert Root de hoeveelheid Bitcoin die in handen is van lange termijn investeerders.

Recordaantal Bitcoin

We kwalificeren iemand als een lange termijn investeerder als deze entiteit zijn of haar Bitcoin voor 155 dagen of langer in bezit heeft. Op het moment van schrijven staan er meer dan 14,2 miljoen Bitcoin op adressen van zogenaamde lange termijn investeerders.

lange termijn investeerders bitcoin

Relatief gezien is er nog geen sprake van een all-time high voor deze statistiek. Ten opzichte van het totale aantal Bitcoin dat in omloop is hebben lange termijn investeerders namelijk 73,4 procent van de supply in handen. Dat is iets minder dan de records van februari 2023.

lange termijn investeerders bitcoin supply

Dit laat zien dat een gigantisch deel van alle Bitcoin in handen zijn van entiteiten die geenszins van plan zijn om zomaar te verkopen. Uit data van Glassnode blijkt dat mensen die hun Bitcoin 155 dagen of langer in bezit hebben een veel kleinere kans hebben om deze ooit nog te verkopen.

Steeds minder Bitcoin

Het is een redelijk simpele manier om Bitcoin te analyseren, dat geven wij ook meteen toe, maar in essentie is de digitale munt ook een redelijk simpele asset. Bij Bitcoin draait vrijwel alles om de schaarste. Die neemt steeds verder toe naarmate meer mensen besluiten om hun Bitcoin voor de lange termijn te bewaren.

In totaal zijn er op dit moment 19,354 miljoen Bitcoin in omloop van de 21 miljoen die er in totaal op de markt komen. Daarvan zitten er dus 14,2 miljoen bij lange termijn investeerders. Dat betekent dat er nog 5,154 miljoen Bitcoin overblijven voor de markt.

Hoe langer deze trend doorzet, hoe minder Bitcoin er beschikbaar zijn voor de vrije verkoop. Dat kan uiteindelijk maar één effect hebben op de koers, mits de vraag natuurlijk hetzelfde blijft of stijgt.

Dan staat er volgens jaar voor april ook nog eens een Bitcoin halving op het programma, wat ervoor zorgt dat er nog minder Bitcoin beschikbaar komen iedere 10 minuten. Wat dat betreft ziet het er fundamenteel allemaal stabiel uit voor Bitcoin.

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken