nvidia
Beurs

Langverwachte 10-op-1 aandelensplitsing Nvidia voltooid – Wat kun je verwachten?

De langverwachte 10-op-1 aandelensplitsing van Nvidia heeft zojuist plaatsgevonden. Dit betekent dat elke bestaande aandeelhouder nu tien aandelen bezit voor elk aandeel dat ze voorheen hadden, zonder dat de totale waarde van hun bezit verandert.

Elk aandeel is nu dus tien keer zo goedkoop, wat het voor nieuwe beleggers makkelijker maakt om in te stappen. Zo’n aandelensplitsing brengt echter vaak veel volatiliteit met zich mee.

Bij de opening van de beurs noteerden de aandelen van Nvidia 0,47% lager. De prijs van 1 aandeel ligt op het moment van schrijven rond de $120.80.

Imposante prestatie van Nvidia

Ondanks de lichte daling van vandaag, heeft Nvidia de afgelopen maanden indrukwekkende winsten geboekt. Sinds het begin van 2024 zijn de aandelen met meer dan 150% gestegen, een opvallende prestatie vergeleken met de bescheiden stijging van 6% van Apple-aandelen in dezelfde periode, zo blijkt uit Nasdaq-gegevens.

Groeiende vraag naar halfgeleiderchips

De stijging van Nvidia’s aandelenkoers wordt voornamelijk gedreven door de groeiende vraag naar halfgeleiderchips, mede dankzij de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) algoritmen. Nvidia, de grootste chipfabrikant ter wereld, speelt een cruciale rol in deze technologische revolutie.

Aandelensplitsing is een strategische zet

De aandelensplitsing van Nvidia is een strategische zet die bedoeld is om de toegankelijkheid voor particuliere beleggers te vergroten. Het bedrijf voegt zich hiermee bij andere techgiganten zoals Apple, Tesla, Amazon en Alphabet, die eerder al aandelensplitsingen hebben uitgevoerd sinds 2022.

Hoewel de splitsing de interesse van detailhandelaren kan stimuleren, waarschuwen analisten voor mogelijke volatiliteit. Adam Coons, chief investment officer van Winthrop Capital, merkte op dat particuliere beleggers vaak sneller en emotioneler reageren op marktontwikkelingen, wat kan leiden tot verhoogde volatiliteit naarmate institutionele kopers worden verdund.

Blik op de toekomst

De komende dagen zullen cruciaal zijn voor Nvidia, aangezien beleggers en analisten nauwlettend in de gaten houden hoe de markt reageert op de recente aandelensplitsing en de daaropvolgende handelsactiviteiten.

Beurs nieuws

AEX koers blijft vlak en kan record niet breken
AEX koers stijgt opnieuw en nadert all-time high
S&P 500 koers steeg 34% in minder dan 8 maanden
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt