Lido finance
Altcoin, Ethereum

Lido Finance toont vertrouwen in Ethereum en gaat all-in

Sinds de Shanghai-upgrade voor Ethereum is het mogelijk om tokens te unstaken uit het Proof-of-Stake protocol. Die verandering zorgt ervoor dat de interesse in het staken van Ethereum blijft toenemen, zo blijkt uit de data.

Lido Finance is een partij die het staken van Ethereum mogelijk maakt voor kleinere particulieren of mensen die zelf geen technische kennis hebben. Nu blijkt dat Lido zelf ook al zijn Ethers in het Proof-of-Stake protocol stopt en dus veel vertrouwen heeft in de cryptomunt.

Vertrouwen in Ethereum

Lido Finance besloot recentelijk via de uitvoer van proposal 161 om al zijn Ethereum-reserves te staken. Het ging hierbij om een totaal van 20.300 Ethereum dat momenteel in stETH zit. Als gevolg daarvan bestaat de reservepot van Lido Finance voor 20,7 procent uit stETH (ongeveer 63 miljoen dollar) en voor 75,7 procent uit LDO (ongeveer 231 miljoen dollar).

Met deze aanpassing in het beleid heeft Lido Finance nu een totale balans van 304,7 miljoen dollar in bezit. Alles bij elkaar heeft het protocol nu 33.000 stETH in de reservepotten zitten.

Verder heeft Lido Finance zoals je kunt zien ook nog een beetje DAI en USDT op de balans staan, maar dat is verwaarloosbaar ten opzichte van de hoeveelheden stETH en LDO die zij bezitten.

LDO is bullish

Verder laat LDO, de token van Lido Finance, op dit moment ook een hoop bullish prijsactie zien. Na het testen van de steun op 1,62 dollar op 15 januari 2023 slaagde het project erin om met 35,23 procent te stijgen tot het niveau van 2,208 dollar op 3 juni.

Op het moment van schrijven tikt de token binnen op een koers van 2,21 dollar en daarmee staat het op plek 31 op CoinMarketCap. Over de afgelopen week is het project met 11,71 procent gestegen en hoort het tot de best presterende tokens van de markt.

Dat lijkt ook het gevolg van het verbeterde sentiment rondom Staked Ethereum (stETH), wat je kunt zien in de bovenstaande grafiek. Uiteindelijk is de populariteit van Staked Ethereum hetgeen waar Lido Finance het van moet hebben.

Altcoin nieuws

Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde
De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?