Bitcoin, Litecoin

Litecoin-maker Charlie Lee: Tesla’s Bitcoin aankoop is een ‘keerpunt’

De oprichter van Litecoin (LTC), Charlie Lee, heeft aangegeven dat Tesla’s beslissing om de Bitcoin (BTC) die het van consumenten ontvangt te houden een enorme beslissing was.


Tesla koopt $1,5 miljard aan BTC

Charlie Lee is van mening dat de crypto-watchers zich moeten gaan voorbereiden op grote aankondigingen nadat gisteren het nieuws uitkwam dat elektrische autofabrikant Tesla in januari $1,5 miljard in Bitcoin had gekocht. Tesla kocht niet alleen Bitcoin, maar begon het ook te accepteren als betaling voor zijn producten, zei Lee. De autofabrikant zei ook dat het die BTC bij de verkoop misschien niet terug in fiat zal veranderen. Dit is echter een keuze aan Tesla zelf.

“Ik denk dat dat enorm groot nieuws is,” gaf Lee aan. “Wanneer verkopers Bitcoin beginnen te accepteren zonder het te verkopen, zullen we uit het traditionele fiat-systeem breken. En dan zullen we een circulaire economie hebben waarin verkopers crypto accepteren, salarissen betalen met crypto en crypto uitgeven voor B2B.”

Ook andere bedrijven accepteren inmiddels BTC als betaling voor hun producten. Een voorbeeld hiervan is de meubelverkoper Overstock.com die in januari 2014 de eerste grote online retailer was die dit destijds al begon te doen. Destijds was het alleen gebruikelijk om deze geaccepteerde Bitcoin direct om te zetten in fiat-contanten. Toch heeft het voor een boost in gebruik en mogelijk ook de acceptatie van BTC wereldwijd gezorgd.


Talloze bedrijven gaan volgen

Charlie Lee lanceerde Litecoin in oktober 2011 toen de prijs van Bitcoin ongeveer $5 bedroeg. Litecoin, de op zeven na grootste cryptocurrency met een marktkapitalisatie van meer dan $11 miljard, is een van de slechts vier coins die (samen met Bitcoin, Bitcoin Cash en Ethereum) kunnen worden gekocht op PayPal. De integratie van crypto-aankopen in PayPal heeft de interesse van consumenten en bedrijven in Bitcoin gestimuleerd, dat nu ongeveer $47.000 waard is.

Lee verzilverde al zijn LTC-holdings (hoeveel is onbekend) nadat het een recordhoogte van $375 bereikte, en verklaarde dat hij een belangenconflict wilde vermijden. Maar hij blijft een fervent aanhanger van cryptocurrency en is enthousiast over rijke mensen en hun bedrijven die nu ook meedoen.

“Het is een keerpunt om de rijkste man ter wereld in Bitcoin te laten geloven en 7% van Tesla’s schatkist in BTC te investeren”, vertelde Lee. “Talloze bedrijven zullen nu gaan volgen, omdat ze meer vertrouwen zullen hebben nadat ze onder andere Elon Musk en Tesla het inmiddels al hebben zien doen.”

 

Bitcoin nieuws

Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Morgan Creek Capital: Boomers gaan $300 miljard in Bitcoin investeren
Crypto analist: Bitcoin gepiekt, het is tijd voor altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?