Litecoin, LTC
Litecoin

Litecoin overtreft Ethereum: groei in nieuwe adressen blijft versnellen

Uit gegevens blijkt dat de Litecoin adoptie razendsnel toeneemt. Er zijn nu zelfs meer Litecoin adressen dan Ethereum adressen.

Aantal Litecoin adressen blijft groeien

Volgens een tweet van de directeur van de Litecoin Foundation blijft de groei van LTC versnellen, zelfs na het overtreffen van Ethereum in totaal aantal adressen.

Uitleg: De indicator “totaal aantal adressen” van het on-chain analysebedrijf Glassnode meet het aantal unieke adressen van een cryptocurrency die betrokken zijn bij minstens één transactie (als afzender of ontvanger) in de blockchain gedurende de gehele levensduur van het netwerk.

Wanneer deze statistiek stijgt, betekent dit dat gebruikers op nieuwe adressen op de blockchain aanmaken, wat een teken kan zijn dat nieuwe investeerders de crypto gebruiken.

De onderstaande grafiek toont de vergelijking van trends in de totale adressenstatistieken van Litecoin en Ethereum gedurende de afgelopen maanden.

LTC vs ETH adressen

Zoals te zien in de bovenstaande grafiek, was het aantal Ethereum-adressen in eerste instantie groter dan dat van Litecoin. De afgelopen maanden heeft LTC een sterk toenemend aantal nieuwe adressen op het netwerk gezien, terwijl ETH ook een groei heeft meegemaakt, maar minder aanzienlijk was.

Door de groei in nieuwe adressen die op deze blockchains worden geopend, is Litecoin erin geslaagd om Ethereum deze maand in te halen. Maar zelfs na het overtreffen van ETH, lijkt de groei van LTC geen tekenen van vertraging te vertonen.

Integendeel, de indicator toont een versnelde stijging. Dit suggereert dat LTC steeds populairder wordt in termen van adoptie. Gegevens van BitPay, de grootste verwerker van crypto-betalingen ter wereld, ondersteunen dit beeld.

Uit het cirkeldiagram blijkt dat LTC 27,64% van de transacties uitmaakt die BitPay heeft verwerkt, wat hoger is dan de percentages van zowel Ethereum (11,66%) als Dogecoin (9,23%). De enige munt die meer wordt gebruikt dan Litecoin is Bitcoin, die verantwoordelijk is voor 41,62% van de BitPay-transacties.

Het feit dat Litecoin zo’n hoge acceptatie als betaalmiddel ziet in vergelijking met andere netwerken, wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de snelle transacties die het biedt tegen een zeer lage vergoeding.

Dit jaar is de Litecoin Halving

Dit jaar is ook de Litecoin halving gepland, een gebeurtenis waarbij de productiesnelheid gehalveerd wordt. Halveringen zijn historisch gezien bullish voor cryptocurrencies, omdat ze ze schaarser maken. Als LTC in de aanloop naar dit evenement meer acceptatie ziet, kan dit een positief teken zijn voor investeerders.

Litecoin nieuws

Hoe Litecoin naar een prijs van $400 kan klimmen
Kan de Litecoin koers deze week het niveau van $115 bereiken?
Litecoin koerst af op $100: Doorbraak in zicht of schuilt er risico?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’