Litecoin
Litecoin

Litecoin toont grootste groei in 12 jaar tijd

Litecoin vertoont een van haar belangrijkste groeispurten in bijna 12 jaar. Mogelijke redenen hiervoor zijn de LTC-20 standard en de naderende halving van de munt.

Aantal transacties met 400% omhoog

Onlangs heeft Litecoin een golf van activiteit op haar netwerk gezien. Volgens on-chain data is het aantal transacties op het netwerk in korte tijd met 400% omhooggeschoten. Deze stijging duidt op een groeiend aantal gebruikers. Daarbij wordt gezien dat ook applicaties de Litecoin-blockchain omarmen. Dit draagt bij aan het recente succes van de munt.

De acceptatie van de LTC-20-standaard heeft een cruciale rol gespeeld in dit succesverhaal. Deze aanpassing op het net heeft de creatie en uitgifte van tokenized activa op het Litecoin-netwerk mogelijk gemaakt, vergelijkbaar met de ERC-20-standaard op Ethereum. Daarnaast maakt het nieuwe toepassingen voor gedecentraliseerde financiering (DeFi), non-fungible tokens (NFT’s) en andere digitale activa mogelijk, wat heeft geleid tot een aanzienlijke toename van het netwerkgebruik.

Samenvallend met deze ontwikkelingen, is het komende halving evenement. Halving is ingebouwd in het Litecoin-protocol en houdt in dat de beloningen voor het delven van nieuwe blocks op het newerken worden gehalveerd.

Gezond netwerk

Het opmerkelijke aan de groei van Litecoin is de verdeling van de coins onder alle houders. Kleine tot gemiddelde particuliere beleggers hebben 50% van het aanbod in handen, wat wijst op een gezonde spreiding. Dit bevordert een evenwichtiger en rechtvaardiger ecosysteem. Bovendien bezitten lang bestaande wallets vier miljoen LTC, wat de loyaliteit en het langetermijngeloof in de Litecoin aantoont.

Momenteel maakt 60% van de Litecoin-houders winst, wat duidt op de financiële voordelen die de recente prijsstijging voor de gemeenschap heeft opgeleverd. Daarbij is de hashrate van Litecoin met 25% toegenomen, wat wijst op een verhoogde beveiliging en meer vertrouwen van miners in het netwerk.

Litecoin nieuws

Hoe Litecoin naar een prijs van $400 kan klimmen
Kan de Litecoin koers deze week het niveau van $115 bereiken?
Litecoin koerst af op $100: Doorbraak in zicht of schuilt er risico?
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC