USA
Bitcoin

Macro-Guru: Amerikaanse overheid kan Bitcoin koers manipuleren

Voormalig topbankier Raoul Pal gelooft dat het accumuleren van miljoenen Bitcoin door de Amerikaanse overheid niet alleen maar goed nieuws is voor de digitale munt. Raoul Pal maakt zich met name zorgen over het potentiële gedrag van de Amerikaanse overheid nadat het een gigantische hoeveelheid Bitcoin heeft aangeschaft.

Een voorgeschiedenis van machtsmisbruik

In gesprek met Skybridge Capital oprichter Anthony Scaramucci geeft Pal aan dat de Amerikaanse overheid een voorgeschiedenis van machtsmisbruik kent. Door een grote hoeveelheid Bitcoin te kopen, kan de Amerikaanse overheid ook de Bitcoin koers stevig beïnvloeden.

“Ja het is goed voor de cryptomarkt, omdat er een grote nieuwe koper bij komt. Maar het is ook raar, omdat Bitcoin ooit opgezet is om de overheidscontrole over geld te verminderen. Nu zou de overheid dan als één van de grootste kopers van dat geld naar voren komen.

Ik vind dat niet zo leuk. Als de overheid het kan manipuleren, dan kunnen ze het op de markt dumpen en vervolgens meer kopen zonder dat wij het door hebben. Dan gebruiken ze Bitcoin op dezelfde manier als ze de rentes controleren bij fiatgeld. Dat willen we niet”, aldus Raoul Pal.

Dat lijkt echter een onwaarschijnlijk scenario. Waarom zou de Amerikaanse overheid eerst miljoenen Bitcoin kopen, om die vervolgens weer te dumpen. Dit klinkt vooral als een spookverhaal van Raoul Pal.

Spookverhaal van Raoul Pal

Als jij miljoenen Bitcoin zou bezitten, dan is het veroorzaken van een gigantische dump wel het laatste wat je wil. Beter is om die Bitcoin gewoon vast te houden, in de hoop dat meer mensen de digitale munt adopteren als hun primaire spaarmiddel.

De Bitcoin dumpen, in de hoop dat je er vervolgens meer terug kunt kopen lijkt een beetje naïef. Als Bitcoin tot een bepaalde koers dumpt, dan zul jij namelijk zeker niet de enige zijn die gaat kopen.

Uiteindelijk moet je dan nog maar hopen dat je meer of zelfs evenveel Bitcoin kunt terugkopen als je had. Wat dat betreft lijkt dit dus vooral een spookverhaal van Raoul Pal, waarbij de logica een beetje ontbreekt.

Echte macht over Bitcoin kan de Amerikaanse overheid niet uitoefenen, behalve het mogelijke beïnvloeden van de koers door de kopen en verkopen. Meer dan dat is met het huidige protocol van Bitcoin niet mogelijk en wat dat betreft lijkt de term machtsmisbruik ook niet van toepassing op de digitale munt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13