Bitcoins
Bitcoin

Waarom Lyn Alden zeer bullish is over de toekomst van Bitcoin

Macro-guru Lyn Alden geeft aan dat zij “heel bullish” is over Bitcoin op de lange termijn. Waarom? Omdat de schuldenberg van de Amerikaanse overheid op dit moment is gestegen naar 35 biljoen dollar en de rentebetalingen langzamerhand pijn beginnen te doen.

Bullish over Bitcoin

“Mijn vooruitzichten voor de komende vijf jaar over Bitcoin zijn heel bullish, maar je moet wel rekening houden met de volatiliteit als het gaat om de positiegrote in een portfolio”, aldus Lyn Alden.

Lyn Alden is op dit moment bullish, omdat zij gelooft dat de Amerikaanse overheid de komende jaren structureel met hoge tekorten zal kampen. Op basis van data van het Congressional Budget Office (CBO) zegt Alden dat de nationale schuld van Amerika binnen tien jaar kan toenemen naar 55 biljoen dollar.

“Dat is een conservatieve schatting en gaat om een stijging van de schuld van 20 biljoen dollar over de komende tien jaar”, zo gaat Alden verder.

De rentebetalingen over die schulden stromen volgens Alden de economie in (naar partijen die de schulden van de Amerikaanse overheid aanhouden), waardoor de overheid in feite de economie stimuleert. “De economie was de afgelopen tijd een stuk sterker dan verwacht, terwijl de inflatie lastiger omlaag te krijgen was naar de gewenste 2,0%.”

Gigantische rentekosten

Data van het Amerikaanse Ministerie van Financiën laat zien dat er in het fiscale jaar 2024 763 miljard dollar is betaald aan rentekosten. Daarmee vormen de rentekosten de op één na grootste kostenpost voor de overheid.

Dat lijkt een situatie te worden die Amerika niet meer zo snel kan oplossen, waardoor er in feite steeds meer schulden gemaakt moeten worden om de boel draaiende te houden.

Dat is dan weer bullish voor Bitcoin, omdat dat bearish is voor de Amerikaanse dollar. Mensen zullen daardoor op zoek gaan naar andere assets om hun kapitaal in te beschermen en dat maakt Bitcoin natuurlijk een interessante “veilige haven.”

Waarom? Omdat Bitcoin de enige asset ter wereld is met een maximale supply. De enige asset ter wereld met een absolute schaarste van 21 miljoen eenheden. Zelfs goud kent bijvoorbeeld geen absolute schaarste, want van goud blijven we ieder jaar 1-2% meer vinden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’