Bitcoin Nieuws

Macro-investeerder: ‘Bankencrisis is het topje van de ijsberg’

Macro-investeerder Bert Dohmen maakt zich grote zorgen over de toekomst van de Verenigde Staten en de wereldeconomie. In een nieuw interview met Stansberry Research, zegt de oprichter van Dohmen Capital Research dat mensen die geloven dat de bankencrisis voorbij is daar waarschijnlijk vooral op hopen.

“We hebben drie van de grootste bankimplosies in de geschiedenis van de Verenigde Staten gezien in 6 dagen tijd en iedereen doet alsof het alweer voorbij is”, aldus Dohmen.

Het topje van de ijsberg

De analist vergelijkt de ellende die we nu zien met het topje van een spreekwoordelijke ijsberg. “Dit is het topje van de ijsberg en als je iets weet over ijsbergen, dan weet je dat 6/7e daarvan onder water hangt. Dat is uiteindelijk het gedeelte wat iedereen onderuit zal laten gaan”, aldus Dohmen.

Verder wijst Dohmen op Credit Suisse en zegt hij dat de bankencrisis ook zeker niet beperkt is tot de Verenigde Staten. “De grootste bank, Credit Suisse, was 137 jaar oud en ging in een heel kort tijdsbestek failliet en moest overgenomen worden. Dit wordt een internationale crisis”, zo gaat hij verder.

Dohmen zegt dat er tientallen jaren aan risico is opgebouwd in de derivatenmarkt, waarvoor hij een gigantische crash ziet aankomen. “Er staan internationaal ongeveer 1,6 quadriljoen dollar aan derivaten uit. Dat is een ongelooflijke hoeveelheid. Niemand kan zich voorstellen hoe groot dat getal is en het is ongereguleerd”, aldus Dohmen.

Niemand weet hoe groot het is

Volgens Dohmen probeerde de CFTC de boel in 1999 te reguleren, maar staken de grote namen uit de financiële industrie daar een stokje voor. “Nu weet niemand hoe groot de markt precies is. Mijn beste gok is dat het om een markt van 1,6 quadriljoen dollar gaat. Maar het kan ook 2 quadriljoen dollar zijn. Als dat begint om te vallen, dan wordt het als domino-day”, aldus de analist.

Verder zegt Dohmen dat hij geld opnam bij de banken voordat deze crisis reeds begonnen was. Als de wetgevers niets doen, dan voorspelt hij een economische crash die erger wordt dan die van de jaren 30 van de vorige eeuw.

“In het begin van 2020, dat is nu drie jaar geleden, zeiden we dat de komende 10 jaar als de jaren 30 van de vorige eeuw zouden worden. Dat betekent dus een depressie van 10 jaar, maar ik zei dat het waarschijnlijk veel erger zou worden dan de Grote Depressie en het hangt allemaal af van de overheid en de Federal Reserve”, aldus Dohmen.

Wat dat voor Bitcoin betekent is op dit moment nog lastig te zeggen. Maar mocht Dohmen gelijk krijgen en we een grote depressie tegemoet gaan, dan is het lastig om je voor te stellen dat Bitcoin zou floreren. Dan zijn mensen immers wel met andere zaken bezig dan investeren in Bitcoin.

Bitcoin nieuws

Nieuwe informatie over de identiteit van Satoshi Nakamoto?
Opvallend: Miljoenen aan Bitcoins verhuizen na lange periodes van inactiviteit
Handelslegende Tone Vays: Bitcoin is momenteel Goedkoop
Meer nieuws

Meest gelezen

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen