ME_Token
Altcoin

Magic Eden kondigt lancering van ME-token aan om groei van Web3-ecosysteem te stimuleren

De Magic Eden Foundation heeft onlangs de lancering van het ME-token aangekondigd, een nieuw digitaal activum dat speciaal is ontwikkeld om gedecentraliseerde Web3-consumerapplicaties (DApps) te ondersteunen via cross-chain handel in digitale activa.

Dit initiatief onderstreept de ambitie van de stichting om de ontwikkeling van protocollen voor gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO) te bevorderen, met een sterke focus op door de gemeenschap geleid bestuur.

Plannen gemaakt om ME-token centraal te stellen

Magic Eden, bekend als een wereldwijd platform voor non-fungible tokens (NFT’s) en Runes, heeft plannen om het ME-token centraal te stellen binnen hun ecosysteem. Het platform, dat oorspronkelijk begon als een op Solana (SOL) gebaseerd NFT-platform, heeft inmiddels zijn vleugels uitgeslagen naar meerdere blockchains en ziet de integratie van het ME-token als een belangrijke stap in de verdere groei van zijn ecosysteem.

Met de introductie van het ME-token verwacht Magic Eden dat gebruikers meer mogelijkheden krijgen om digitale activa over verschillende blockchains te verhandelen, vooral met de geplande mobiele uitbreiding. Het persbericht benadrukt dat dit gebruikers zal stimuleren om “op elk moment activa op de grootste ketens te verhandelen,” wat de algehele adoptie van het token verder zal bevorderen.

Opmerkelijke groei van Magic Eden

De groei van het Magic Eden-platform is opmerkelijk, met een totaal handelsvolume dat de $6 miljard heeft overschreden en meer dan 60% van alle NFT-inkomsten vertegenwoordigt. Deze indrukwekkende cijfers worden ondersteund door de recente overname van concurrenten zoals Blur en Yuga Labs, evenals een indrukwekkende stijging van 194,4% in het maandelijkse handelsvolume in maart, wat resulteerde in een handelsvolume van $756,5 miljoen, ver boven dat van Blur met $530,4 miljoen.

Ondanks de huidige terugval in de NFT-markt, die sinds mei 2022 een waardedaling van 97% heeft gezien, blijft Magic Eden een dominante speler. Waar de marktkapitalisatie van NFT’s ooit $526 miljard bereikte, ligt deze nu dichter bij $18 miljard. Deze daling weerspiegelt de bredere uitdagingen in de markt, zoals bevestigd door een rapport uit september 2023 van dappGambl, waaruit bleek dat 95% van de 73.257 NFT-collecties een marktkapitalisatie van 0 Ethereum had.

Met de lancering van het ME-token en de voortdurende uitbreiding van hun platform, blijft Magic Eden zich richten op het versterken van hun positie in de steeds evoluerende wereld van digitale activa.

Altcoin nieuws

Bittensor (TAO) wordt gelist op Bitvavo en de koers ontploft
Onbekende crypto stijgt met 100%, dit moet je weten
Bitget en Foresight Ventures investeren $30 miljoen in TON-blockchain voor groei van Telegram-apps
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13