Worldcoin Maleisië
Altcoin

Maleisië integreert controversiële irisscantechnologie van Worldcoin in digitale infrastructuur

Maleisië heeft besloten om de omstreden irisscantechnologie van Worldcoin te implementeren voor de verificatie van persoonlijke gegevens.

Deze stap is een resultaat van een samenwerking tussen de Worldcoin Foundation, Tools for Humanity (TFH), MyEG, en MIMOS Berhad, de onderzoekstak van de Maleisische overheid op het gebied van applicatieontwikkeling.

Memorandum van overeenstemming is ondertekend

Deze partners hebben een memorandum van overeenstemming ondertekend, gericht op het verbeteren van de verificatieprocessen binnen de digitale infrastructuur van Maleisië. De technologie van Worldcoin, die gebruikmaakt van irisbeeldscanning, zal dienen als een middel om de identiteit van personen te bevestigen, een proces dat ook wel ‘bewijs van menselijkheid’ wordt genoemd. Dit initiatief maakt deel uit van een bredere strategie om de ontwikkeling van digitale identiteiten in Maleisië te bevorderen.

Daarnaast onderzoekt de samenwerking andere mogelijkheden, zoals de gezamenlijke productie van ‘orbs’, het verbinden van de World Chain met de Maleisische Nationale Blockchain Infrastructuur, en het waarborgen van de open-source beschikbaarheid van Worldcoin’s technologie.

TFH zal verantwoordelijk zijn voor het leveren van technische expertise en ondersteuning voor zowel de Orb als de World App, terwijl MyEG zich zal concentreren op technische integraties en hardware-implementaties die MIMOS zullen ondersteunen.

Eerder breidde Worldcoin al uit naar Europa en Latijns-Amerika

De lancering van Worldcoin in Maleisië komt na eerdere uitbreidingen in Europa en Latijns-Amerika. Echter, deze wereldwijde uitbreiding is niet zonder controverse. Zo heeft het Beierse Staatsbureau voor Toezicht op Gegevensbescherming een onderzoek ingesteld naar Worldcoin vanwege zorgen over de verzameling van biometrische gegevens. Ook in andere landen, waaronder Spanje en Hongkong, hebben overheidsinstanties soortgelijke zorgen geuit, wat in sommige gevallen leidde tot een tijdelijke stopzetting van Worldcoin’s activiteiten.

Ondanks deze uitdagingen werkt Worldcoin actief aan het naleven van lokale privacywetgeving en probeert het vertrouwen te winnen van zowel gebruikers als toezichthouders. In een poging transparanter te zijn, heeft het bedrijf in mei zijn biometrische gegevenssysteem open source gemaakt en gebruikers de mogelijkheid gegeven om oude iriscodes veilig te verwijderen. Het onderzoek in Kenia, dat leidde tot een tijdelijke stopzetting van Worldcoin’s activiteiten in 2023, werd in juni afgerond zonder verdere acties.

Tegelijkertijd wordt Worldcoin geconfronteerd met beschuldigingen van prijsmanipulatie en oplichting met betrekking tot hun eigen Worldcoin-token. Hoewel het bedrijf deze beschuldigingen heeft ontkend, blijft dit een schaduw werpen over hun wereldwijde activiteiten.

Altcoin nieuws

Gigantische crypto winst: Handelaar zet $800 om In $400.000 met memecoin
Deze 3 cryptomunten boeken enorme winsten deze week
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom