Nieuws, Trending

Malta stemt in voor opslaan onderwijscertificaten op blockchainMalta heeft ingestemd om alle certificaten die in het onderwijs zijn behaald op te slaan op een blockchain.


Succesvol proefproject

Naar verluid is het systeem om dit mogelijk te maken in de afgelopen twee (2) jaar getest. Nadat dit proefproject succesvol is afgerond, wordt het nu klaargemaakt voor gebruik. Door een samenwerking tussen de overheid van Malta en het softwarebedrijf ‘Learning Machine’ wordt het gehele project mogelijk gemaakt.


Blockchain-eiland

Volgens een premier uit het land, Joseph Muscat, is Malta het eerste land in de wereld dat alle onderwijscertificaten op de blockchain zet. Eerder was al bekend dat Malta het blockchain-eiland wou zijn. Nu lijkt het erop dat ze die belofte (gedeeltelijk) waar gaan maken en zetten ze stappen in de juiste richting.Blockchain in de aandacht

De blockchain-technologie is de laatste tijd veel in de aandacht. Zo werd er eerder deze week bekend dat de universiteit van Fudan in China een blockchain-onderzoekscentrum heeft opgericht.

Hiernaast heeft het Zuid-Koreaanse telecombedrijf SK Telecom bekend gemaakt de blockchain te willen gebruiken om een platform voor digitale identificatie te bouwen.

Tot slot heeft de populaire cryptocurrency exchange Coinbase onlangs de blockchain-startup ‘Neutrino’ overgenomen. Het doel van deze overname is om het zoekproces naar cryptocurrencies efficiënter te maken.