Crypto Hacker
Hack

Man in gevangenis in India verplaatst voor $1.2 miljoen aan Bitcoin vanuit cel

In een verrassende onthulling is de beruchte hacker Srikrishna Ramesh, beter bekend als Sriki, beschuldigd van het organiseren van een snel en geheimzinnig manoeuvre binnen de muren van de quarantainecel van Parappana Agrahara. Volgens recente verslagen van The Hindu zou Sriki erin geslaagd zijn om in slechts 22 minuten Bitcoins ter waarde van ₹10 crore ($1,2 miljoen) te verplaatsen.

Ondanks zijn arrestatie in 2020 wordt beweerd dat Sriki deze geavanceerde cryptotransactie vanuit zijn quarantainecel heeft geïnitieerd. De precieze details van deze operatie blijven omhuld in mysterie, maar de impact ervan heeft de autoriteiten aangemoedigd een grondig onderzoek naar het incident te starten.

Vanuit gevangenis Bitcoin succesvol verplaatst

De beruchte Indiase cryptohacker Srikrishna Ramesh, alias Sriki, heeft vanuit de gevangenis met succes $1,2 miljoen aan Bitcoin verplaatst, zo blijkt uit recente ontwikkelingen. Sriki werd in 2020 gearresteerd door het Special Investigation Team (SIT) van de Recherche vanwege zijn betrokkenheid bij het hacken van Bitcoin en andere cryptocurrencies ter waarde van miljoenen.

Initieel werd Sriki in hechtenis genomen door de Central Crime Branch (CCB) wegens verdenking van drugsaankopen via het DarkNet. Tijdens het onderzoek kwam echter aan het licht dat hij ook verwikkeld was in crypto-oplichting.

Ondanks zijn opsluiting in een quarantainegevangenis in Bengaluru slaagde Sriki erin $1,2 miljoen aan Bitcoin over te maken. Volgens rapporten zou hij een politieagent hebben omgekocht om een laptop in zijn cel te smokkelen, voorzien van internettoegang. Op verzoek van invloedrijke personen verplaatste de oplichter succesvol de Bitcoin, wat de aanzet is voor een diepgaand onderzoek naar deze opmerkelijke gebeurtenis.

Sriki werd altijd in een quarantainecel vastgehouden en velen namen contact met hem op. Op een dag werd een agent gevraagd een laptop naar binnen te smokkelen. Op de dag dat enkele Bitcoins ter waarde van ₹10 crore ($1,2 miljoen) werden verplaatst, bleef de laptop ongeveer 20-22 minuten bij Sriki in de cel, en werd hij later tevoorschijn gehaald.

Volgens The Hindu heeft Sriki het geld in de gevangenis witgewassen, waardoor het onderzoek binnen slechts 20 minuten werd afgerond. Er wordt vermoed dat er met behulp van deze portefeuilles geld naar India is witgewassen via een geheim, maar niet openbaar gemaakt netwerk. Het Special Investigation Team (SIT) is momenteel bezig met het onderzoeken van het incident en analyseert de portemonnees om meer inzicht te verkrijgen.

Toename van crypto gerelateerde oplichtingspraktijken

Met de feestdagen in volle gang, zien we een alarmerende toename van crypto-oplichtingspraktijken, gericht op een specifieke leeftijdsgroep die als kwetsbaar wordt beschouwd. Volgens een dringende waarschuwing van Lloyds Banking Group (LON: LLOY) in november 2023 is het aantal oplichtingen met cryptovaluta gericht op jongere slachtoffers, vooral die tussen 25 en 34 jaar oud, in 2023 met 23% gestegen.

De verliezen van de slachtoffers zijn sinds het schrijven van dit artikel gestegen van £7.010 ($8.750) naar £10.741 ($13.300) in 2022. Lloyds’ analyse onthult dat oplichters hun slachtoffers in ongeveer 66% van de gevallen rekruteren via sociale-mediasites zoals Meta’s (NASDAQ: META) Facebook en Instagram, terwijl het merendeel van de transacties wordt uitgevoerd met behulp van de snelle betalingsdienst Revolut.

Ondanks dat Revolut vaak wordt gebruikt, benadrukt de waarschuwing dat het platform niet vaak de eindbestemming is voor gestolen activa. Volgens Lloyds doen slachtoffers vaak drie betalingen aan oplichters in honderd dagen voordat ze beseffen dat ze zijn bedrogen. Bovendien nemen veel oplichtingspraktijken de vorm aan van diverse valse investeringsprogramma’s.

In termen van prevalentie hebben crypto-investeringszwendel de meer traditionele vormen van oplichting, zoals romantiek en aankoopfraude, overtroffen en zijn ze nu de meest voorkomende vorm geworden. De oplichter presenteert zich doorgaans als een beleggingsbeheerder, gebruikmakend van een fictieve beleggingsrekening voor een niet-bestaand bedrijf.

Hack nieuws

Ilya “Dutch” Lichtenstein veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor Bitfinex-hack van 2016
Bedenker Bitcoin-mixer gaat 12 jaar de bak in
Man veroordeeld tot vijf jaar cel in VS voor diefstal van 120.000 Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: dit is de ergste nachtmerrie van Amerikaanse centrale bank
Waarom stijgt de Ripple (XRP) koers zo gigantisch hard?
Nederlandse crypto analist: Dit is wanneer je Bitcoin en Ethereum moet kopen
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk