Bitcoin miner
Bitcoin

Marathon Digital mined recordhoeveelheid van 2.195 Bitcoin in Q1 2023

Marathon Digital is een beursgenoteerde Bitcoin miner die tot de grootheden van de industrie behoort. Het afgelopen kwartaal haalde Marathon Digital een recordhoeveelheid van 2.195 Bitcoin uit de digitale mijnen. Op het moment van schrijven dragen die Bitcoin een waarde van ongeveer 62 miljoen dollar.

Stijging van 74 procent

De 2.195 Bitcoin die Marathon Digital het afgelopen kwartaal wist binnen te halen betreft een absoluut record en tevens een stijging van 74 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2022. Destijds lag de koers echter een stuk hoger, waardoor er qua omzet weinig veranderd zal zijn.

Ook ten opzichte van het vierde kwartaal van 2022 vormen de 2.195 Bitcoin een stijging van 41 procent. Verder wist Marathon Digital ook een maandrecord neer te zetten met een totaal van 825 Bitcoin in maart.

Op dit moment dragen die Bitcoin een waarde van 23,3 miljoen dollar. De stijging in maart betreft een stijging van 21 procent ten opzichte van februari. Het lijkt er wat dat betreft op dat Marathon Digital nu echt aan een groeispurt is begonnen. Het trekt een steeds groter deel van de industrie naar zich toe.

11.466 Bitcoin op de balans

Marathon Digital eindigde het kwartaal uiteindelijk met 124,9 miljoen in cash en met cash vergelijkbare financiële assets en met 11.466 Bitcoin. De Bitcoin van Marathon Digital zijn op het moment van schrijven ongeveer 326,781 miljoen dollar waard.

Het bedrijf zelf is op de beurs momenteel 1,42 miljoen dollar waard. Daar zit dan niet alleen de waarde van de Bitcoin in, maar ook nog eens de waarde die de hele operatie vertegenwoordigt.

Dit jaar gaat het goed met de aandelen van Marathon Digital. Vanaf het begin van 2023 gemeten staan de aandelen van de Bitcoin miner namelijk op een plus van ruim 150 procent. Daarmee presteert het bedrijf zelfs beter dan Bitcoin zelf.

Bitcoin nieuws

Duitse overheid verplaatst grote hoeveelheid Bitcoin
LandBridge, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de aankoop van land voor olie- en gaswinning, verdient geld aan Bitcoin miners
Volgende week vrijdag cruciaal voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen