Bitcoin miner, crypto miner, crypto mining
Nieuws

Marathon kondigt plannen aan om $250 miljoen aan Bitcoin te kopen

Marathon Digital Holdings, een van ‘s werelds grootste Bitcoin-mijnbouwbedrijven, heeft een onverwachte aankondiging gedaan: het bedrijf wil $250 miljoen ophalen door de uitgifte van converteerbare obligaties.

Marathon presenteert deze stap als een strategie om hun Bitcoin-voorraad te vergroten. Echter, experts uiten bezorgdheid over de mogelijke risico’s die deze beslissing met zich meebrengt.

Marathon krijgt kritiek

De obligaties, die aflopen in september 2031, bieden investeerders de mogelijkheid om hun investering om te zetten in contanten, aandelen van Marathon, of een combinatie van beide. Marathon is van plan de opbrengsten te gebruiken voor de aankoop van meer Bitcoin en voor algemene bedrijfsdoeleinden, zoals uitbreiding en mogelijke overnames. Deze aankondiging volgt kort op een eerdere aankoop van $100 miljoen aan Bitcoin, waardoor het bedrijf nu 20.000 BTC bezit, met een geschatte waarde van ongeveer $1,28 miljard.

Toch zijn er zorgen over de strategie van Marathon. Ryan Condron, medeoprichter van Lumerin, waarschuwt dat het bedrijf mogelijk te veel inzet op speculatie in plaats van zich te richten op hun kernactiviteit: het minen van Bitcoin. Hij vreest dat het aangaan van schulden Marathon in een kwetsbare positie kan brengen als de markt zou inzakken.

Wes Levitt van Alpha Transform Holdings deelt deze bezorgdheid. Hij wijst erop dat MicroStrategy in het verleden een soortgelijke strategie heeft gevolgd, maar benadrukt dat Marathon een aanzienlijk hoger risico loopt. Volgens hem kan de lage kasstroom van Marathon, in combinatie met hun afhankelijkheid van de zeer competitieve Bitcoin-mijnindustrie, deze schuldenlast moeilijker beheersbaar maken, vooral in de uitdagende periode na de Bitcoin-halvering.

Er is ook steun

Maar er is ook steun voor de plannen van Marathon. James Davies, Chief Product Officer van Crypto Valley Exchange, beschouwt de stap als een strategische zet. Hij vindt dat de uitgifte van converteerbare obligaties een slimme manier is om te profiteren van een mogelijke toekomstige waardestijging van Bitcoin. Daarnaast prijst hij de zorgvuldige uitwerking van de plannen.

“De obligaties worden ondersteund door een aandelenuitgifte en bieden de mogelijkheid tot vervroegde aflossing. Vanuit een balansperspectief is dit een goed doordachte strategie. Als mijnwerker is Marathon’s aandelenkoers altijd nauw verbonden geweest met de prijs van Bitcoin, en ze hebben daar veel ervaring mee. Het lijkt verstandig om dit uit te breiden nu de schuldratio op hun balans gunstig is en Bitcoin relatief goedkoop is binnen de huidige cyclus.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Bitcoin wallet komt na 15 jaar tot leven: hallo Satoshi?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13