Bitcoin analist
Bitcoin

Crypto markt schrikt van koersdalingen, hebzucht neemt af

Als je al wat langer meeloopt in de crypto-industrie, dan heb je ongetwijfeld weleens de Fear and Greed Index voorbij zien komen. Dit is een index die, gebaseerd op een waslijst aan factoren, bepaalt of er momenteel angst of juist hebzucht heerst in de markt. Na een gigantische opleving richting hebzucht zien we dat de Fear and Greed Index nu weer wat terugloopt richting angst.

Hoogste niveau sinds 2021

Ongeveer een week geleden bereikte de index een score van 68, wat het hoogste niveau voor de Fear and Greed Index in 18 maanden tijd was. Sinds de all-time high van november 2021 was de hebzucht niet zo groot geweest als afgelopen week.

Inmiddels beginnen de bulls het momentum wat te verliezen, is de Bitcoin koers weer een beetje ingekakt, en begint ook de hebzucht weer plaats te maken voor wat angst. Op het moment van schrijve tikt de index een score van 59 aan.

Over het algemeen is een score van boven de 50 nog positief en geeft dat aan dat de markt optimistisch is over de huidige omstandigheden. Alles onder de 50 markeert de index als een periode van angst. Wat dat betreft komen we langzaamaan weer op een heel lastig en belangrijk punt in de cyclus.

Voor nu nog bullish

Voor nu ligt de score dus nog op 58 en over het algemeen is dat bullish. Als er sprake is van een nieuwe bullrun, dan moeten we ons vaak pas zorgen maken over het bereiken van de top als de index over de 80 heen schiet. Zolang we daar onderblijven is er nog niet echt sprake van hype en ultieme hebzucht.

Gedurende het hele jaar 2022 was er volgens de index sprake van angst en extreme angst. Dat was niet zonder reden, want de Bitcoin koers verloor dat jaar ruim 50 procent van zijn waarde en kwam uiteindelijk tot een dieptepunt van 15.500 dollar in november 2022.

Inmiddels is de grootste angst weer uit de markt en lijkt iedereen bekomen van de schrik van het omvallen van FTX. Dat neemt niet weg dat we op onze hoede moeten zijn, want het is te eenvoudig om te denken dat we er nu al zijn. Dat blijkt ook maar weer uit het teruglopen van de index de afgelopen dagen.

Bitcoin nieuws

Duitse Bitcoin verkoop doet de Bitcoin koers dalen
Duitse recherche verkoopt meer dan $195 miljoen aan inbeslaggenomen Bitcoin
Trump ontvangt miljoenen in Bitcoin van bekende crypto tweeling
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen