Bull Run
Altcoin

Crypto-experts voorspellen: Altcoins aan de vooravond van grote prijsstijgingen

Als je het aan een stel populaire analisten op Twitter vraagt, dan begint het er voor altcoins steeds rooskleuriger uit te zien. We kunnen misschien nog niet spreken van een bullmarkt, zeker niet omdat de koersen nog ver onder de all-time highs van 2021 liggen, maar langzaamaan begint het erop te lijken.

Volgens sommige analisten lijkt het huidige koersverloop van de markt voor altcoins zelfs op die van vorige bullruns.

Wat is er aan de hand?

In de bovenstaande grafiek laat CryptoCon zien dat de totale market cap voor altcoins boven het 50-weekse bewegende gemiddelde is uitgesprongen.

Normaal gesproken is dat een sterk signaal voor de koers, zo bleek ook in de periode van april 2020, toen we hetzelfde zagen voor altcoins.

De analist geeft aan meer “krachtige koersactie” te verwachten van Bitcoin en altcoins en minder “onzin” zoals we dat in 2020 zagen.

Het is nog maar de vraag of we een herhaling van 2020 krijgen. Destijds hadden we natuurlijk te maken met abnormale omstandigheden in de vorm van de COVID-19 pandemie.

Al kunnen we nooit helemaal uitsluiten dat we iets vergelijkbaars gaan zien. Een recessie behoort namelijk ook nog altijd tot de mogelijkheden.

Populaire Jelle is minder overtuigd

De populaire Nederlandse analist Jelle is wat minder overtuigd van het begin van een bullmarkt. Volgens de analist is de market cap voor altcoins nog niet eens uit de accumulatie-zone gebroken.

Wat dat betreft lijkt het erop dat we nog even geduld moeten hebben voordat de echte stijgingen kunnen beginnen voor de markt. Al mogen we ook niet klagen over hetgeen we tot nu toe al hebben gehad in 2023.

Zeker als je daar de macro-economische omstandigheden (hoge inflatie en renteverhogingen) in meeneemt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%
‘Januari wordt de maand waarin altcoins uitbreken’
Ontdek Nu: Welke crypto schoot 2.000% omhoog in slechts 1,5 maand?
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers