crypto analist
Altcoin

Markus Thielen: Altcoins zijn ‘groot risico’ ten opzichte van Bitcoin

Markus Thielen van 10x Research is van mening dat altcoins op dit moment een gigantisch risico vormen, omdat het tijdperk van “100x rendementen” achter ons ligt.

Volgens de analist is er niet echt sprake van een sterk narratief voor altcoins. Waar de afgelopen bullmarkten “duidelijke karakteristieken” hadden die beleggers aantrokken, is daar nu minder sprake van.

Memecoins bewijzen zijn gelijk

Het succes van memecoins tijdens deze cyclus zou weleens het gelijk van Thielen kunnen bewijzen. Dat zijn in principe munten zonder narratief, zonder duidelijke toepassing.

Wat dacht je bijvoorbeeld van het op Solana gebaseerde GameStop (GME), een munt die geen enkele relatie heeft met het bedrijf dat videogames verkoopt. Deze munt steeg 2.727 procent, nadat handelaar Ketih Gill een meme publiceerde vanaf zijn “Roaring Kitty” account op X.

Roaring Kitty was in 2021 de aanstichter van de GameStop short squeeze, die uiteindelijk resulteerde in memestocks en vervolgens ook oversloeg op crypto in de vorm van memecoins.

De GameStop token schoot kortstondig omhoog, maar lijkt nu alweer op de weg omlaag.

Michaël van de Poppe verliest 20% op altcoins

Michaël van de Poppe, een populaire Nederlandse analist, zei niet lang geleden dat hij al zijn Bitcoin had verkocht voor altcoins.

Dat is volgens hem een keuze die een “relatief gigantisch” risico met zich meebrengt.

“Wat is het potentiële verlies van deze go? Die is relatief gigantisch. Op het moment van publiceren ben ik ongeveer 20 procent kwijt in een kwestie van 1 tot 2 weken op de volledige investering”, aldus Van de Poppe.’

Ondanks de risico’s besloot hij om recent al zijn Bitcoin te verkopen voor altcoins. Dat kan hem volgens zichzelf weleens 50 tot 80 procent van zijn portfolio kosten.

Fabio Andreatte denkt dat mensen zich veel te blind starten op een nieuwe seizoen voor de altcoins (altseason). “De meeste altcoins zullen hun all-time highs nooit meer bereiken. Niemand weet zelfs of er nog een altseason komt”, aldus Andreatta.

Volgens hem is het een veel beter idee om dicht bij Bitcoin te blijven op dit moment.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Crypto analist voorspelt opleving van kleinere altcoins
Terraform Labs stopt activiteiten na schikking van $4,47 miljard met SEC
Licht Andrew Tate zijn volgers op met memecoins?
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken