mastercard
Blockchain

Mastercard werkt samen met Indonesische crypto-gateway om acceptatie te stimuleren

Navin Jain, een executive bij Mastercard Indonesia, zei dat Mastercard de inspanningen van Fasset zal ondersteunen om financiële inclusie in het land te stimuleren.

Goed voorbeeld doet volgen

De wereldwijd bekende financiële dienstverlener Mastercard werkt samen met de crypto-gatewayprovider Fasset om samen digitale oplossingen te ontwikkelen die de acceptatie in Indonesië kunnen stimuleren. De samenwerking heeft tot doel de financiële inclusie in het land uit te breiden en de kansen voor de lokale economie uit te breiden.

In een aankondiging zei Navin Jain, de country manager van Mastercard Indonesia, dat Fasset’s inspanningen om financiële inclusie in het land te bevorderen zullen worden ondersteund. Volgens Jain zal het partnerschap de lokale bevolking helpen meer toegang te krijgen tot digitale technologieën.

Hendra Suryakusuma, een executive bij Fasset, vertelde dat er in Indonesië maar liefst 92 miljoen mensen zonder bankrekening zijn. Volgens Suryakusuma zal deze kloof worden overbrugd door Fasset en Mastercard om betere toegang tot digitale financiële diensten te bieden.

Ons partnerschap heeft tot doel de barrières voor digitale financiering te verlagen. We willen meer kansen creëren om te profiteren van het gebruik van opkomende financiële diensten.

Aldus Suryakusuma

Afgezien hiervan is de executive ook van mening dat crypto-adoptie in landen als Indonesië ook een aanzienlijke impact zal hebben op het bredere crypto-ecosysteem. Hij benadrukte dat het voor andere landen als referentie zal dienen om vooruitgang na te streven.

In juni breidde Mastercard zijn netwerk uit voor nonfungible token (NFT)-markten. Het betalingsverwerkingsbedrijf werkte samen met NFT-marktplaatsen om zijn kaarthouders in staat te stellen NFT’s rechtstreeks met hun kaarten te kopen. De tussenstap om eerst crypto te kopen verviel hierdoor.

Blockchain nieuws

Chainalysis opent regionaal hoofdkantoor in Dubai om innovatie in crypto-industrie te stimuleren
Stronghold Digital Mining overweegt gedeeltelijke verkoop
Innovatieve blockchain-technologie kan Boda Boda Sector in Oost-Afrika transformeren
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC