Altcoin Nieuws, Polygon Nieuws

Polygon investeerder verandert $80.000 in $4 miljoen

Veel cryptocurrencies hebben deze maand een positieve run gehad, maar één van de tokens die hier positief bovenuit stak was Polygon (MATIC). MATIC is de afgelopen week met 19% gestegen tot een bedrag van $1,19. Hierdoor is de munt met meer dan 50% gestegen in januari. Momenteel is MATIC de tiende grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie. MATIC heeft een totale marktkapitalisatie van $10,6 miljard.

Wat is Polygon?

Polygon is een sidechain die samen met Ethereum draait en probeert zijn tegenhanger te verbeteren door snellere transacties en lagere kosten aan te bieden. Daarnaast probeert het te dienen als een platform voor interoperabele blockchains.

Handelaar zet 84 duizend dollar om naar 4 miljoen dollar

Het Twitter-account @lookonchain wees op één wallet dat aanzienlijke opbrengsten behaalde met het verhandelen van MATIC tokens.

De Polygon-whale kocht in september 2020 4 miljoen MATIC van de cryptocurrency exchange Binance. Hier betaalde hij destijds ongeveer $84.000. Twee dagen geleden verkocht de whale zijn tokens voor $5,2 miljoen.

Hoewel de verkoop meer MATIC tokens omvatte dan de oorspronkelijke aankoop van de wallet bij Binance, had de handelaar nog steeds een rendement van ongeveer 50 keer de oorspronkelijke prijs die hij betaalde voor de 4 miljoen MATIC.

De piek van december 2021

De MATIC koer is, ondanks recente opleving, echter nog lang niet in de buurt van de piek die het zag in december 2021. Destijds handelde munt tegen bedrag van $2,92 per stuk. Dat betekent dat de prijs van de munt op het moment van schrijven nog steeds zo’n 60% lager staat dan op zijn hoogste punt ooit. Tegen de hoogste prijs zouden de 4 miljoen in MATIC die de handelaar in 2020 kocht $11,7 miljoen waard zijn geweest.

De prijsactie van MATIC komt terwijl Polygon zich voorbereidt op een upgrade die voor het eerst werd aangekondigd in juli vorig jaar. Medeoprichter van Polygon, Sandeep Nailwal, tweette onlangs dat de zkEVM-update van Polygon een officiële datum heeft en binnenkort zal worden gelanceerd.

Polygon’s zkEVM is een schaaloplossing die compatibel is met bestaande smart contracten op Ethereum. Deze contracten maken gebruik van de cryptografische methode van zero-knowledge proofs om grote batches transacties efficiënter te verifiëren.

Zero-knowledge proofs worden in de crypto wereld gebruikt om te bewijzen dat een bewering waar is. Dit doen ze zonder de inhoud of de stappen die zijn genomen om een bepaalde bewering als waar vast te stellen, te onthullen.

Toen Polygon aankondigde dat het zijn zkEVM zou lanceren, zei Mihailo Bjelic, mede-oprichter van Polygon, dat de update Ethereum op één lijn zou kunnen brengen met de wereldwijde betalingsverwerker Visa in termen van hoe snel transacties kunnen worden verwerkt.

Altcoin nieuws

Arbitrum airdrop ziet 1.500 adressen $3,3 miljoen consolideren in twee portefeuilles
Terra-oprichter Do Kwon in Montenegro gearresteerd
Centrale bank van Verenigde Arabische Emiraten tekent deal voor CBDC-strategie
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?