Ripple

Max Keiser bekritiseert Ripple: ‘Er gaat nooit een grote XRP-prijsstijging plaatsvinden’

Oud financieel journalist en huidig adviseur van de president van El Salvador, Max Keiser, heeft opnieuw de aandacht van de cryptogemeenschap weten te trekken. Via het socialmediaplatform X deelde Keiser een bericht waarin hij stelt dat XRP-houders al jaren wachten op een nieuwe rally, maar dat deze nooit zal plaatsvinden.

Bij zijn bericht voegde hij een video van een kraai die telkens zijn maaltijd misgrijpt, als symbolische verwijzing naar de voortdurende teleurstelling van XRP-investeerders.

Keiser is geen fan van altcoins

Als invloedrijke figuur in de cryptowereld en sterke voorstander van Bitcoin (BTC), is Keiser geen onbekende in het bekritiseren van altcoins. In het verleden nam hij ook andere cryptocurrencies, zoals Solana (SOL), Cardano (ADA) en zelfs Ethereum (ETH), op de korrel. Zo heeft Keiser eerder verklaard achter de visie van SEC-voorzitter Gary Gensler te staan, die altcoins beschouwt als ongeregistreerde effecten.

De worsteling van de XRP-prijs

Keiser lijkt in zijn tweet te verwijzen naar de aanhoudende moeilijkheden van de XRP-prijs om een nieuwe all-time high te bereiken. Sinds januari 2018 heeft de populaire altcoin geen nieuw prijsrecord gevestigd.

De XRP-prijs staat momenteel nog steeds 84% lager dan zijn historische piek van $3,40, bijna vijf jaar geleden. Dit geeft aan dat XRP nog een lange weg te gaan heeft om een nieuw record te behalen. Desondanks verwachten veel XRP-aanhangers dat een aankomende rally wellicht een doorbraak naar nieuwe hoogten kan realiseren.

Komt er een bull rally voor XRP?

Of we daadwerkelijk een explosieve bull rally voor XRP mogen verwachten, blijft onzeker. Sommige analisten zijn optimistisch over de toekomst van de altcoin, mede door de verwachte komst van een eigen XRP Exchange Traded Fund (ETF) en de mogelijke beursgang van Ripple, het bedrijf achter XRP. Aan de andere kant zorgt het lopende beroep van de SEC in de Ripple-rechtszaak voor toenemende onzekerheid, wat mogelijk de koersontwikkeling van XRP negatief kan beïnvloeden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ripple nieuws

BitBoy voorspelt bullish toekomst voor XRP: ETF en IPO kunnen koers doen exploderen
SEC-beroep lijkt adoptie van XRP door BRICS en Japan niet te remmen
Charles Hoskinson reageert met humor op beroep van SEC in Ripple-zaak
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Immens populaire cryptomunt nu beschikbaar op Bitvavo
Waarom een XRP-prijs van $1.000 volgens deze expert realistischer is dan je denkt