Meer dan 5.000 Bitcoin-geldautomaten te vinden wereldwijd

De eerste Bitcoin ATM werd ongeveer 6 jaar geleden geplaatst in Vancouver, Canada. Sinds die tijd is het aantal Bitcoin ATM’s wereldwijd toegenomen tot wel 5.006.


Verenigde Staten heeft meeste Bitcoin geldmachines

In de Verenigde Staten zijn Bitcoin ATM’s het populairste. Hierom is het ook niet verwonderlijk dat er ruim 3.200 BTC ATM’s te vinden zijn in dit land, ruim 60% van het totale aantal ATM’s. Inclusief Mexico en Noord-Amerika komt dit aantal op ruim 70%.


Aantal machines

Opvallend is dat het aantal Bitcoin ATM’s flink toenam toen de all time high werd bereikt in 2017. In januari 2018 werd een milestone bereikt; 3.000 Bitcoin ATM’s waren destijds al geïnstalleerd.


6 machines per dag

Momenteel worden er 5 á 6 BTC machines per dag geïnstalleerd. Als dat op hetzelfde tempo door blijft gaan zullen er nog ruim 700 extra machines worden geïnstalleerd voordat de eerste machine 6 jaar oud is. De eerste machine werd namelijk op 29 oktober 2013 geïnstalleerd in een coffeeshop in Vancouver, Canada.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken