Bitcoin, BTC
Bitcoin

Meer dan 50 procent van alle Bitcoin staan al twee jaar stil

Meer dan de helft van alle Bitcoin die momenteel in omloop zijn staan al twee jaar op hetzelfde adres, zo blijkt uit de data van Glassnode. Op 10 april wees podcaster en influencer Anthony Pompliano de gemeenschap op die bijzondere statistiek. Om precies te zijn gaat het zelfs om 53 procent van alle Bitcoin.

Bijzondere statistieken

De 53 procent van alle Bitcoin die al twee jaar niet van adres wisselden is bijzonder, maar er zijn meer boeiende statistieken te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het feit dat 29 procent van alle Bitcoin al vijf jaar bij dezelfde eigenaar ligt? Dat gaat om ongeveer 5,6 miljoen Bitcoin, die een waarde van 158 miljard dollar dragen.

Rond de 2,7 miljoen Bitcoin, met een waarde van ongeveer 76 miljard dollar, staan al voor een periode van 10 jaar stil. Pompliano laat weten dat er een significante kans bestaat dat die Bitcoin inmiddels verloren zijn of in handen zijn van extreem gedisciplineerde investeerders.

Sommige leden van de gemeenschap geloven dat de 53 procent van alle Bitcoin die al twee jaar op dezelfde plek staan gekocht zijn tijdens de all-time high van april 2021. Destijds bereikte Bitcoin voor het eerst een koers van meer dan 60.000 dollar.

Bitcoin is populair

Behalve deze positieve statistieken van de blockchain, is er ook positief nieuws te melden vanuit Google. Bitcoin staat namelijk weer in de top van meest gezochte woorden in de zoekmachine in Amerika, wat suggereert dat de Amerikaanse bevolking langzaam weer interesse in Bitcoin krijgt.

Dat zal ook te maken hebben met de bankencrisis, die het nut en de waarde van Bitcoin weer naar de voorgrond bracht. Bitcoin ging deze week onder andere Donald Trump en Elvis Presley voorbij in de lijst der lijsten van Google.

Op fundamenteel vlak blijft de adoptie en ontwikkeling van Bitcoin dus gestaag doorgaan, wat positief stemt voor de toekomst. Het jaar 2023 kan zomaar eens een knaller worden voor Bitcoin en de crypto-industrie.

Bitcoin nieuws

Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
PlanB vergelijkt saaie Bitcoin koers met 2020, ‘mensen worden ongeduldig’
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken