Bitcoin

Melker: Bitcoin is niet gecorreleerd aan Aandelenmarkt

Crypto trader Scott Melker zegt dat, terwijl Bitcoin en traditionele aandelen sinds de ‘zwarte donderdag’ samen lijken te bewegen, niet gecorreleerd zijn.

In een Twitter-bericht voor zijn 84.000 volgers beschreef Melker zijn theorie over waarom Bitcoin zijn eigen pad zal bewandelen tijdens de financiële crisis. Melker bekeek de prijs van BTC sinds de oprichting in 2009 en vergeleek het met activa in oudere markten zoals traditionele aandelen. Volgens Melker was de cryptocurrency voor slechts een korte tijd matig gecorreleerd met traditionele markten.


Bitcoin is niet of nauwelijks gecorreleerd

Zoals Melker in detail uitlegde: “Je kunt 2 activa vergelijken op een schaal van ‘-1 tot 1’. Op deze schaal betekent ‘1’ dat de activa gecorreleerd zijn.” Melker beschrijft in de onderstaande tweet dat Bitcoin slechts heel kort ‘enigszins’ gecorreleerd was aan traditionele aandelen. In 11 jaar tijd is BTC nooit eerder gecorreleerd geweest aan aandelen en dat zou waarschijnlijk zo blijven.

Gegevens uit het vrijgegeven Q1 2020-rapport van eToro toonden aan dat BTC en de SPX (Standard and Poor’s 500-index) in februari 2020 een correlatie van 0,59 hadden. Toen de pandemie eenmaal aansloeg, werd de cryptocurrency “significant meer gecorreleerd met goud dan met de traditionele aandelenmarkt met een correlatie van 0,72.


Terugblik naar de zwarte donderdag

Als we terugblikken naar 13 maart, de datum van de enorme marktcrash, dan zien we dat Melker mogelijk gelijk heeft. Bitcoin bereikte op die datum namelijk een dieptepunt terwijl de traditionele aandelenmarkt (SPX) pas een week later haar dieptepunt markeerde. Melker vertelt hierover het volgende:

“Gedurende die periode van 9 dagen steeg Bitcoin terwijl SPX daalde. Bitcoin steeg in die tijd met 84%. Als je gelooft dat ze rechtstreeks met elkaar in verband staan, dan zou je geloven dat Bitcoin de leidende markt is.”


Waarom investeerders naar Bitcoin moeten kijken

Eerder deze week bracht het IMF naar buiten dat we een grote depressie tegemoet gaan. De aandelenmarkt heeft het zwaar en juist daarom is het verstandig om als investeerder je beleggingsportefeuille te diversifiëren. Het kopen van Bitcoins is een perfecte manier om dit te doen, zeker als blijkt dat de munt niet gecorreleerd is aan de traditionele aandelenmarkt. Bitcoin is misschien niet de safe haven asset wat veel mensen dachten, maar het biedt wel een ander risicoprofiel.

“BTC is per definitie niet gecorreleerd aan deze markten”, schreef Melker:

“Dit is precies de reden dat alle beleggers een Bitcoin zouden moeten hebben – het biedt eerder een eigen risico dan een systematisch risico zoals andere activa. Zelfs als het een riskante investering is, vermindert het hebben van de munt in portefeuille het algehele portefeuille risico als gevolg van dit gebrek aan correlatie.”

 

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom