Pepe
Floki, Pepe Coin

Memecoin Pepe ziet absurde stijging van bijna 200%

Het lijkt er sterk op dat de bullmarkt nu echt is begonnen. Bitcoin (BTC) bereikt consequent nieuwe pieken en ook de altcoins laten een opwaartse trend zien.

Opvallend is dat het meme-coin Pepe (PEPE), dat vorig jaar al een opmerkelijke waardestijging meemaakte, momenteel als grootste winnaar naar voren komt. Na een langdurige fase van stabilisatie, heeft deze cryptomunt binnen slechts enkele dagen een spectaculaire groei van bijna 200% doorgemaakt.

Wat is Pepe?

In april 2023 werd Pepe gelanceerd op de Ethereum (ETH) blockchain, waarmee het zich aansloot bij de groeiende lijst van memecoins zoals Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB).

Wat Pepe uniek maakt, is de mascotte: Pepe the Frog, een figuur die al jaren een prominente plaats inneemt in de internetmemecultuur. Deze keuze voor een reeds populaire en herkenbare mascotte heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de snelle acceptatie en populariteit van de munt binnen de cryptogemeenschap.

Een onderscheidend kenmerk van PEPE is de deflatoire structuur, die is ontworpen om schaarste te creëren en de waarde te verhogen. Bij elke transactie wordt een klein percentage van de tokens vernietigd, waardoor het totale aanbod geleidelijk afneemt. Dit mechanisme stimuleert niet alleen een potentieel hogere waarde op de lange termijn maar moedigt ook het houden van de munt aan.

Daarnaast profiteren de houders van PEPE van een herverdelingsmechanisme dat beloningen biedt bij elke transactie, waardoor een passief inkomen wordt gegenereerd voor de gemeenschap. Deze combinatie van factoren maakt PEPE tot een interessante toevoeging aan de wereld van memecoins, met unieke eigenschappen die het onderscheiden van zijn concurrenten.

Memecoin Floki volgt

Pepe is niet de enige memecoin die veel aandacht trekt. Floki (FLOKI) heeft in de laatste week een indrukwekkende groei van bijna 100% doorgemaakt. Deze opmars volgde op de aankondiging van DWF Labs, een bekende investeerder die heeft besloten $10 miljoen in FLOKI tokens te investeren.

Verder onthult recente data van Santiment een significante toename in de totale open interest (OI) voor FLOKI, met een stijging van $1 miljard binnen slechts één dag, van $2,2 miljard naar $3,2 miljard. Deze toename suggereert een bullish sentiment onder investeerders en kan wijzen op toekomstige volatiliteit of de mogelijkheid van een trendomkering.

Let wel op. Gezien ongeveer 90% van de FLOKI voorraad momenteel winstgevend is, bestaat de kans op winstnemingen, wat een potentiële prijscorrectie zou kunnen inluiden.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Pepe of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!