popcat
Altcoin

Memecoin Popcat (POPCAT) schiet door het dak: Wat is het en waarom stijgt het zo hard?

Af en toe duikt er een nieuw cryptoproject op dat spectaculair in waarde toeneemt. Dit keer is het de memecoin Popcat (POPCAT) die de aandacht trekt. Het project zag in december 2023 het levenslicht en maakte sindsdien een ongekende groei door.

Wat is Popcat (POPCAT)?

Popcat is een memecoin met een kat als mascotte, in tegenstelling tot populaire memecoins zoals Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB), die respectievelijk een hond als boegbeeld hebben. De oorsprong van Popcat ligt in een bekende internetmeme rondom een kat genaamd Oatmeal.

De meme begon in oktober 2020 toen een Twitter-gebruiker twee afbeeldingen van zijn kat deelde: één met een gesloten mond en een bewerkte versie met een open mond.

Popcat.click

In december 2020 creëerden drie studenten van de Universiteit van Sheffield een spel genaamd “popcat.click“, gebaseerd op deze meme. Het spel is simpel: gebruikers klikken op de afbeelding van Oatmeal om de mond te laten “poppen”. Elke klik draagt bij aan de score van hun land op een wereldwijde ranglijst.

De populariteit van de meme en het spel groeide snel, wat uiteindelijk leidde tot de lancering van de Popcat cryptocurrency op de Solana (SOL) blockchain.

Koersprestaties

Waar veel memecoins vaak een kortstondige piek beleven en daarna in de vergetelheid raken, houdt Popcat verrassend goed stand. De digitale munt bereikte een maand na de lancering een dieptepunt van $0,0037. Vandaag bereikte Popcat echter een nieuwe all-time high (ATH) van maar liefst $1,07, wat neerkomt op een stijging van bijna 27.000%! Investeerders die er vroeg bij waren en hun munten vastgehouden hebben, zouden met een investering van $500 nu ruim boven de $125.000 uitkomen.

Met het huidige optimisme rondom Popcat lijkt er vooralsnog geen einde te komen aan de stijging. De winsten zouden zelfs nog verder kunnen oplopen als de hype rondom de memecoin aanhoudt.

Het is echter belangrijk voor investeerders om voorzichtig te blijven. Hoewel de huidige stijging indrukwekkend is, staat de memecoin-markt bekend om haar volatiliteit en onvoorspelbaarheid.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Altcoin nieuws

Bittensor (TAO) schiet 150% omhoog: Wat maakt deze AI-token zo bijzonder?
Bitcoin stijgt, maar deze crypto’s stelen de show: Sei, Sui en Dogwifhat
Glassnode-oprichters: Dit is wanneer het altseason gaat beginnen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen