Meta
Blockchain

Meta lanceert op 6 juli concurrent voor Twitter

Het grote Meta van Mark Zuckerberg is van plan om op 6 juli een concurrent voor Twitter te lanceren. Dit nieuwe project van Meta zal lanceren onder de naam Threads en is op dit moment al beschikbaar voor een pre-order in de App Store van Apple.

Binnen de crypto-gemeenschap is men nog niet heel enthousiast over dit nieuwe project van Meta.

Zorgen over privacy

Het Meta van Mark Zuckerberg staat er niet om bekend dat ze heel voorzichtig omspringen met de data van hun gebruikers. Binnen de crypto-gemeenschap is privacy een belangrijke kernwaarde. Wat dat betreft is het nog maar de vraag of men vanuit de industrie staat te springen om dit nieuwe platform te proberen.

Uit de bovenstaande poll van Kyle Chassé, een zelfbenoemd “Bitcoin en crypto OG”, blijkt dat 87 procent van de mensen voorlopig voor Twitter kiest.

Voormalig Twitter CEO Jack Dorsey laat ook van zich horen en deelt zijn zorgen over het privacy-beleid van de nieuwe applicatie van Threads. Hierin staat namelijk dat Instagram Inc, de ontwikkelaar van de applicatie, toegang krijgt tot een breed palet aan gebruikersdata, waaronder financiële informatie.

Lage verwachtingen

De verwachtingen voor Threads zijn op dit moment niet hoog. Meta heeft een kleine geschiedenis wat betreft het lanceren van dit soort ideeën, om ze vervolgens ook weer snel te sluiten. Wat je dan meestal ziet is dat de nieuwe features van de apps in kwestie overgaan op het populaire Instagram.

“Ze hebben er een handje van om nieuwe applicaties te lanceren voor aandacht, om deze vervolgens te sluiten en de feautures naar Instagram te brengen”, aldus Nick St. Pierre op Twitter.

Het enige voordeel wat Threads heeft ten opzichte van andere Twitter-concurrenten, is dat het kan bouwen op de gigantische database van gebruikers van Instagram.

Nieuwe gebruikers van Threads kunnen hun volgers op Instagram direct aan de applicatie koppelen. In theorie is het daardoor mogelijk dat grote influencers op Instagram de applicatie gaan proberen, waardoor het platform alsnog tractie kan krijgen.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Blockchain nieuws

Vitalik Buterin ziet waardevolle nieuwe toepassing voor blockchain-technologie
Coolio’s ‘Gangsta’s Paradise’ viert 30-jarig jubileum in de Metaverse
Nicolas Bonta treedt terug uit bestuur van Bitfarms te midden van overnamepoging
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?