NFT Nieuws

Meta gebruikt Polygon om NFTs te creëren en verkopen op Instagram

Instagram is op dit moment een van de meest populaire social media apps ter wereld. Zoals je wellicht weet is Instagram volledig gericht op foto en video, wat het in principe het uitgelezen platform maakt om NFTs te integreren. Dat is ook Meta niet ontgaan, want het is nu bezig met de ontwikkeling van de mogelijkheid om NFTs te creëren en verkopen via de Instagram-app.

End-to-End Toolkit

In een aankondiging op woensdag, laat Meta weten dat het bezig is met de ontwikkeling van een toolkit waarmee gebruikers van begin tot eind NFTs kunnen fabriceren. “Een kleine groep van kunstenaars krijgt binnenkort de mogelijkheid om digitale verzamelobjecten (NFTs) te creëren en verkopen op Instagram”, aldus Meta’s hoofd van de commerciële en fintech afdeling Stephane Kariel in een verklaring.

NFTs, die Meta doorgaans “digitale verzamelwerken” noemt, zijn unieke blockchain tokens die tokenhouders het eigenaarschap over een asset geven. In de meeste gevallen betreft die asset digitale kunst, maar het zou ook een object in de fysieke wereld kunnen vertegenwoordigen.

Bij de lancering maakt Instagram gebruik van de Polygon blockchain voor het minten van NFTs. De app pakt vervolgens ook metadata van OpenSea, zodat de namen en beschrijvingen van de collecties op Instagram te zien zijn. In eerste instantie komt deze nieuwe functionaliteit dus beschikbaar voor een selecte groep, maar uiteindelijk stelt het bedrijf deze mogelijkheden ook open voor het grote publiek.

Goed voor de sector

De beslissing van Meta om met Instagram vol op de opkomst van NFTs in te zetten is goed voor de industrie. Dit laat zien dat ze in Silicon Valley in ieder geval toekomstmuziek zien in de industrie en dat kan mensen het vertrouwen geven dat we de winter gaan overleven. Voor munten als Bitcoin en Ethereum lijkt dat zonneklaar, maar NFTs hebben pas recent hun doorbraak gehad.

Wat dat betreft is het nog maar afwachten of mensen ook in de toekomst nog grof geld willen betalen voor digitale kunst. Veel mensen zijn in 2021 ingestapt in de hoop daar flink mee te kunnen cashen. Voor de meesten is dat cashen echter uitgebleven en zitten ze op dit moment met waardeloze tokens.

Meta heeft echter geen haast met de introductie van de mogelijkheden op het platform en doet alles rustig aan. Dat lijkt in dit geval een goede strategie, zeker omdat de markt er op dit moment toch niet naar is om deze functionaliteiten massaal te delen. Mogelijk hoopt en wacht Meta op de start van een nieuwe bull markt.

NFT nieuws

Bored Ape verkoopt voor bijna 1 miljoen dollar in hart van de crypto-winter
F1 Team Haas is nieuwe samenwerking aangegaan met OpenSea
MetaMask komt met tracker voor NFT-wallet
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten