Bitcoin

Mexicaanse miljardair investeert 10% van zijn vermogen in Bitcoin

Met Ricardo Salinas Pliego, de op een na rijkste man van Mexico, voegt opnieuw een miljardair zich bij een rijtje zeer rijke Bitcoin investeerders.


Leer over Bitcoin

In een tweet vandaag, onthulde de mexicaan dat hij 10% van zijn nettowaarde in de crypto had gestopt. Ook spoorde hij zijn volgers aan om zich meer in te lezen over de Bitcoin. ​

Pliego is de oprichter van Grupo Salinas, een bedrijf met de focus op consumentenelektronica, sport en televisienetwerken. Hij bezit $11,7 miljard volgens een Forbes-rapport van eerder dit jaar. Volgens Pliego zelf bezit hij zelfs $13.8 miljard.

Priego gelooft dus in de kracht van de Bitcoin, maar vraagt mensen niet om blindelings in de munt te investeren. Hij vertelt dat het belangrijk is om jezelf meer in te lezen over wat het doet en hoezo het beter is dan het huidige financiële regime.

“Vandaag beveel ik THE BITCOIN STANDARD aan, dit boek is het belangrijkste boek om Bitcoin te begrijpen. Bitcoin beschermt de burger tegen onteigening van de overheid,” zei hij in een tweet.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Bekende investeerders trekken naar de Bitcoin

De uitspraken van de miljardair is vergelijkbaar met het sentiment dat steeds meer wordt geuit door bekende investeerders en technologiebedrijven over de hele wereld.

Het investeren in Bitcoin als afdekking tegen inflatie wordt steeds populairder bij de ultra rijke.

Dergelijke zorgen zijn niet overdreven. Landen als Venezuela, Zimbabwe en een paar anderen lijden momenteel onder de ongebreidelde inflatie en de absolute devaluatie van hun fiat-valuta’s. Pliego benadrukte dit eerder vandaag in een tweet. Ook in Turkije hebben we kunnen zien dat de Lira veel van haar waarde heeft verloren. Bitcoin zou hier een goede uitkomst tegen kunnen bieden.

 

Bitcoin nieuws

Bekende crypto-analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2028 een half miljoen dollar bereikt
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Goed nieuws voor Bitcoin: Aantal dollars stijgt voor het eerst sinds november 2022
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?