MicroStrategy Bitcoin
Bitcoin

Michael Saylor: ‘Goedkeuring Ethereum ETF is geweldig nieuws voor Bitcoin’

MicroStrategy-oprichter Michael Saylor lijkt van mening te veranderen over de Spot Ethereum ETFs. Volgens hem is de goedkeuring van deze ETFs ook goed nieuws voor Bitcoin. “Is dit goed voor Bitcoin of niet? Ja, ik denk dat het goed is voor Bitcoin.

Sterker nog, ik denk dat het beter is voor Bitcoin omdat we politiek veel sterker staan als we gesteund zijn door de gehele crypto-industrie”, aldus Michael Saylor tijdens de What Bitcoin Did podcast.

Versnelling van de institutionele adoptie

De goedkeuring van de Ethereum ETFs gaat volgens Saylor ook de institutionele adoptien versnellen, omdat voorheen afwachtende investeerders crypto nu zullen erkennen als een legitieme asset-klasse.

Verder legt Saylor uit dat zij kapitaal zullen alloceren over verschillende crypto-assets, maar dat Bitcoin de meerderheid van dat kapitaal zal ontvangen als “leider” van de cryptocurrency’s.

“Ik denk dat mainstream-investeerders nu zullen zeggen: ‘oh er is een crypto asset-klasse nu, misschien moeten we daar 5% tot 10% in investeren, maar Bitcoin zal daar 60% tot 70% van pakken”, zo vertelt Michael Saylor.

Eerder dacht Michael Saylor nog heel anders over deze situatie. Hij had namelijk niet verwacht dat er op de korte termijn een Ethereum ETF zou komen en zag Bitcoin als de enige digitale asset die op Wall Street zou verspreiden.

Gaat Michael Saylor nu Ethereum kopen?

Binnen de crypto-gemeenschap zien mensen dit verhaal van Saylor als een mogelijk reden voor hem om Ethereum te kopen. De kans daarop lijkt echter klein.

Met MicroStrategy alleen kocht hij al ruim 210.000 Bitcoin. Wat dat betreft zou het alleen maar stom zijn als hij ook Ethereum gaat kopen, omdat hij daarmee zijn investering in Bitcoin als “de enige crypto-asset” in gevaar zou kunnen brengen.

Dat gaat immers in tegen zijn eerdere verhaal.

“Hij lijkt een beetje van mening te veranderen”, aldus Joe Carlasare op Twitter. Rick Bobbyy gaat nog verder en speculeert over Michael Saylor die Ethereum gaat kopen. “Hij is serieus 180 graden gedraaid”, aldus de analist.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?