Michael saylor, microstrategy
Bitcoin

Michael Saylor: Microsoft kan zijn ‘volgende biljoen’ verdienen met Bitcoin

Tech-reus Microsoft zou zomaar eens het volgende bedrijf kunnen gaan zijn dat gaat investeren in Bitcoin (BTC). Gisteren kon je namelijk in het Bitcoin nieuws lezen dat de aandeelhouders van Microsoft gaan stemmen of een deel van de bedrijfsreserves in de digitale munt gestoken moet worden. Daarmee zou het bedrijf in de voetsporen treden van MicroStrategy.

Bitcoin-bull Michael Saylor, die aan het roer staat van MicroStrategy’s Bitcoin-strategie, heeft gereageerd op het nieuws en aangegeven het bedrijf aangegeven het bedrijf maar al te graag te willen helpen in het omarmen van bitcoin.

Michael Saylor reageert op Bitcoin nieuws

MicroSoft diende afgelopen donderdag een document in bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) waaruit blijkt dat aandeelhouders op 10 december mogen stemmen over een mogelijke investering in Bitcoin.

Natuurlijk is Saylor in zijn nopjes met dit nieuws. Hij is een groot voorstander van de munt en heeft met zijn MicroStrategy grofweg $17 miljard aan Bitcoins op de balans staan. De Amerikaanse softwareleverancier was in 2020 het eerste beursgenoteerde bedrijf dat Bitcoin kocht, en is geen enkel ander bedrijf geweest dat ook maar in de buurt is gekomen van zijn holdings.

Het voorstel om een deel van Microsoft’s kas in Bitcoin te steken, is afkomstig van The National Center for Public Policy (NCPPR). In het document werd er zelfs nog verwezen naar MicroStrategy:

‘’MicroStrategy – dat net als Microsoft een technologiebedrijf is, maar in tegenstelling tot Microsoft Bitcoin op zijn balans heeft staan – zag zijn aandelen dit jaar met 313% beter presteren dan die van Microsoft, ondanks dat het slechts een fractie van Microsoft’s omzet draait. En ze zijn niet de enigen.’’

Saylor richtte zich gisteren op socialmediaplatform X tot Satya Nadella, de huidige CEO van MicroSoft, en bood zijn hulp aan. ‘’Als de volgende biljoen dollar wilt verdienen voor MSFT-aandeelhouders, bel me,’’ zo schreef de Bitcoiner.

MicroSoft bestuur is tegen

Het slechte nieuws is echter dat het bestuur van MicroSoft er al bij de aandeelhouders op heeft aangedrongen om tegen het voorstel te stemmen.

De raad legt uit dat het bedrijf geen beoordeling hoeft te maken om in Bitcoin te investeren, omdat ‘’het management van MicroSoft dit onderwerp al zorgvuldig overweegt’’.

“Microsoft heeft sterke en passende processen om haar bedrijfsschatkist te beheren en te diversifiëren ten voordele van de aandeelhouders op lange termijn en deze gevraagde openbare beoordeling is ongegrond”, aldus de indiening.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Nieuw Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Zwitserland
Waarom daalt de cryptomarkt? Twee belangrijke factoren voeden onzekerheid
Bitcoin ETF’s eindigen sterke week met $402 miljoen aan instroom
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk