s
Bitcoin

Michael Saylor reageert op de crash: ‘Geloof in Bitcoin’

De cryptomarkt is zwaar getroffen door de wereldwijde onzekerheid op de financiële markten. De zorgen over een mogelijke recessie in de Verenigde Staten hebben geleid tot grote problemen op de financiële markten.

Eerder vandaag verloren de Japanse beurzen zelfs meer dan 13 procent van hun waarde, een gigantische crash. Logischerwijs bleef de cryptomarkt ook niet gespaard.

De Bitcoin-koers zakte tot onder de 50 duizend dollar en noteerde een verlies van meer dan 17 procent. De crash van de Bitcoin-prijs op zijn dieptepunt maandag bracht de cryptocurrency op niveaus die voor het laatst in februari werden gezien.

Volgens gegevens van CoinGlass zijn de totale liquidaties in de afgelopen 24 uur gestegen tot $1,07 miljard, waarbij longposities verantwoordelijk zijn voor $908,51 miljoen van de verliezen.

Michael Saylor reageert op de Bitcoin crash

Te midden van de verkoop heeft Michael Saylor, de voorzitter en medeoprichter van MicroStrategy, een optimistische tweet verstuurd: “Believe in Bitcoin.”

Saylor’s boodschap komt op een cruciaal moment waarop de markt worstelt met angst en onzekerheid en benadrukt de noodzaak voor beleggers om hun vertrouwen te behouden ondanks de kortetermijn schommelingen op de markt.

Herstel van de Bitcoin koers: Belangrijke steunpunten en vooruitzichten

De Bitcoin koers lijkt nu enigszins te herstellen. Op het moment van schrijven ligt de koers rond de $53.320, wat 7 procent hoger is dan een uur geleden. Dit herstel komt door een beter-dan-verwachte opening van de Amerikaanse aandelenmarkt.

Voor de korte termijn is het cruciaal dat Bitcoin boven de $48.000 grens blijft. Dit niveau is al jaren belangrijk voor de Bitcoin koers. Mocht dit niet lukken, dan is de kans groot dat BTC richting de $40.000 zakt. Het zou heel mooi zijn als Bitcoin boven de $52.000 een steunpunt weet op te bouwen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Crypto-analist: Neerwaartse trend voor Bitcoin, maar lange termijn blijft veelbelovend
Dit is waarom deze week cruciaal gaat worden voor de Bitcoin koers
Bernstein: Bitcoin koers kan stijgen naar $90.000 als Trump weer president wordt
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?