vitalik buterin
Bitcoin

Michael Saylor roept op tot Bitcoin-bewaring door grote banken, Buterin noemt het ‘gestoord’

Michael Saylor, voormalig CEO van MicroStrategy en een fervent voorstander van Bitcoin, deed maandag een opvallende uitspraak. Hij stelde dat grote banken Bitcoin zouden moeten bewaren voor hun klanten.

Deze opmerking zorgde voor flink wat controverse, vooral na een felle reactie van Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum. Buterin noemde de suggestie van Saylor “batshit insane.”

Saylor’s opvallende koerswijziging

Wat deze uitspraak bijzonder maakt, is dat Saylor eerder juist de zelfopslag van Bitcoin actief promootte. Buterin bekritiseerde Saylor door te stellen dat hij een strategie ondersteunt die neerkomt op “regulatory capture.” In deze strategie zouden grote financiële instellingen zoals BlackRock en Fidelity de controle over Bitcoin beheren, met steun van de overheid. Buterin waarschuwde dat dit een gevaarlijke weg is die de decentralisatie van Bitcoin ondermijnt.

Buterin reageerde op een bericht van Jameson Lopp, Chief Security Officer bij Casa, een bedrijf gespecialiseerd in Bitcoin-opslag. Lopp benadrukte het belang van zelfopslag voor individuele bezitters van Bitcoin en waarschuwde voor de risico’s van centralisatie als grote instellingen te veel macht krijgen. Buterin sloot zich bij deze zorg aan en hekelde Saylor’s visie:

“Er zijn talloze voorbeelden van hoe dit soort strategieën kunnen mislukken. Dit is niet waar crypto voor bedoeld is.”

Brede kritiek op Saylor

Saylor’s uitspraken trokken ook de aandacht van Erik Voorhees, oprichter van ShapeShift, die zich aansloot bij de kritiek. Voorhees benadrukte dat het vermogen om Bitcoin zelf te bewaren een essentieel onderdeel is van de strijd tegen centralisatie en corruptie. Hij stelde dat Saylor’s voorstel om dit fundamentele aspect van crypto te negeren, de kritiek volledig rechtvaardigt.

Hoewel Saylor’s standpunt vragen oproept, is het belangrijk te erkennen dat de zelfopslag van Bitcoin een cruciaal onderdeel is van het Bitcoin-ecosysteem. Toch hoeft dit niet te betekenen dat banken geen rol kunnen spelen. Banken kunnen Bitcoin bewaren voor klanten die dat wensen, terwijl anderen ervoor kiezen om hun eigen Bitcoin te beheren. Mogelijk denkt Saylor dat bewaring door banken de adoptie van Bitcoin kan versnellen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s eindigen geweldige reeks met tientallen miljoenen verlies
Gaat de Bitcoin koers hard crashen?
Het regent all-time highs: wanneer is Bitcoin aan de beurt?
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk