MicroStrategy Bitcoin
Bitcoin

Michael Saylor tovert zijn werkmail om in een Lightning-adres

Fans van Michael Saylor maakten daar gebruik van door de oprichter en voormalige CEO van MicroStrategy een paar keer 21 Satoshis te sturen. Voor de mensen die dat niet weten, een Satoshi is de kleinste eenheid van een Bitcoin, waar er in totaal 100 miljoen van in één Bitcoin zitten.

Saylor@microstrategy.com

In een tweet van 17 april deelde de voormalige CEO van MicroStrategy een screenshot met zijn 3 miljoen volgers op Twitter, waarin de transacties naar zijn werkemail te zien zijn.

De integratie van het e-mailadres van Michael Saylor op het Lightning Network van Bitcoin is mogelijk door het Lightning Address protocol, wat het mogelijk maakt om een “Internet Identifier” zoals een e-mailadres te gebruiken in plaats van een wallet-adres.

Het is onduidelijk of MicroStrategy deze feature in alle zakelijke e-mailadressen van het bedrijf heeft geïntegreerd. Michael Saylor is wat dat betreft natuurlijk wel de belangrijkste, want hij was oorspronkelijk ook de grote man achter de keuze om voor Bitcoin te gaan.

Wat is het Lightning Network?

Het Lightning Network is een zogenaamde tweede laag op Bitcoin, waarmee het mogelijk is om heel snel en tegen extreem lage transactiekosten Bitcoin te versturen. In theorie zou het Lightning Network een vrijwel onbeperkt aantal transacties per seconde kunnen versturen.

Al gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen dat het netwerk, vooral als het gaat over gebruiksvriendelijkheid, nog niet klaar is voor de massa. Om een node te draaien op Lightning moet je in principe 24/7 verbonden zijn met het internet om niet in gevaar te komen.

Dat zijn nog dingen waar een oplossing voor moet komen als we willen dat de massa het zonder problemen kan gebruiken en zo zijn er nog wel een paar minpunten aan de technologie. Dat neemt echter niet weg dat het veelbelovend is.

MicroStrategy heeft op dit moment overigens 140.000 Bitcoin op de balans staan, die het kocht voor een gemiddelde koers van 29.800 dollar. Daarmee staat het tegen de huidige koers van 29.550 dollar op een minimaal verlies.

Bitcoin nieuws

Finance-gigant Bernstein voorspelt Bitcoin koers van $1 miljoen
Fed-voorzitter: Wij zijn klaar voor renteverlagingen als de inflatie snel daalt
MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken