Bitcoin stijgt
Bitcoin

Michael Saylor voorspelt: Bitcoin Halving kan BTC koers met 10x laten stijgen

Michael Saylor, CEO van het Amerikaanse softwarebedrijf MicroStrategy, heeft op een Australische cryptoconventie op 10 november zijn overtuiging uitgesproken over de impact van de aankomende Bitcoin halving op de BTC-koers. Hij gelooft dat de vraag naar Bitcoin door de halving tot wel 10 keer kan toenemen, wat een significante prijsexplosie van de cryptocurrency zou kunnen veroorzaken. Deze voorspelling volgt op een zeer succesvolle oktobermaand voor Bitcoin, waarin de koers steeg tot de huidige waarde van $37.150.

De Bitcoin halving is een cruciaal evenement voor het netwerk, waarbij de blockbeloning voor miners gehalveerd wordt. Momenteel ontvangen miners 6,25 BTC voor elk succesvol toegevoegd block aan de blockchain. In april van het volgende jaar zal deze beloning dalen naar 3,125 BTC per block. Door deze vermindering van de beloning kunnen de verkoopdruk van miners aanzienlijk afnemen en wordt het voor kopers moeilijker om aan Bitcoin te komen. Miners spelen een sleutelrol in de Bitcoin-koers, omdat zij hun verdiende munten moeten verkopen om hun kostbare miningoperaties te financieren.

Saylor voorspelt enorme Bitcoin groei

Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, voorspelt een aanzienlijke prijsexplosie voor Bitcoin, aangewakkerd door de aanstaande halving en toenemende institutionele adoptie van de grootste cryptocurrency. Volgens Saylor zal het komende jaar in het teken staan van de volwassenwording van Bitcoin, wat aanzienlijke gevolgen zou kunnen hebben voor de koers:

“De komende twaalf maanden beloven groots te worden. De vraag naar Bitcoin zou kunnen verdubbelen, verdrievoudigen of zelfs met een factor 10 kunnen stijgen. En het aanbod dat te koop is, zal in april gehalveerd worden.”

De verwachte sterke toename in vraag, grotendeels gedreven door institutionele investeerders, gecombineerd met de halvering van de miner inkomsten, wijst op een onvermijdelijke prijsstijging. Saylor verwacht dat grote bedrijven, vooral uit de techsector zoals Apple en Meta, het voorbeeld van MicroStrategy zullen volgen door Bitcoin aan hun balans toe te voegen. Kijkend naar de toekomst, 20 tot 25 jaar vooruit, gelooft Saylor dat Bitcoin kan uitgroeien tot wel $10 miljoen per munt. Hij sluit af met de woorden:

“Als we de uiteindelijke groeisnelheid bereiken, wellicht over twintig of 25 jaar, zal de munt blijven groeien naar een miljoen dollar per munt, $2 miljoen, $5 miljoen, tot $10 miljoen per munt.”

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers krijgt klap: Cruciale 48 uur in aantocht die alles kan veranderen
Cryptominingbedrijven investeren massaal voor Bitcoin-halvering in 2024
Cruciale economische week voor Bitcoin, kan de koers herstellen?
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%