crypto analist
Bitcoin

Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen

De cryptomarkt bevindt zich momenteel in een uitdagende periode. Op social media platform X deelde de populaire crypto-analist Michael van de Poppe zijn inzichten over de huidige marktsituatie.

Veel cryptocurrencies hebben een flinke daling doorgemaakt. Zo is de Bitcoin (BTC) koers in de afgelopen week met 5,8% gedaald, terwijl Solana zelfs een daling van 10% heeft ervaren.

Waarom daalt de cryptomarkt?

Een belangrijke reden voor de huidige situatie zijn de ontwikkelingen rondom de macro-economie. De Federal Reserve uit Amerika heeft nieuwe data rondom de inflatie in het land gedeeld. De tegenvallende cijfers zetten verdere druk op de kapitaalmarkten.

Sinds 5 juni bevindt de cryptomarkt zich in een dalende trend. Elf dagen geleden was de totale marktwaarde nog bijna $2,8 biljoen, maar sindsdien is de markt met ruim 8,5% gekrompen tot het huidige niveau van $2,4 biljoen. In deze periode zijn veel altcoins flink gedaald, waarbij memecoins bijzonder hard zijn geraakt. Zo is Shiba Inu (SHIB) met 10,7% gedaald en was Floki (FLOKI) de grootste verliezer van de afgelopen week met een daling van 29,5%.

CPI cijfers positief

Afgelopen woensdag werd de nieuwe Consumer Price Index (CPI) data gepubliceerd. De FED gaf hierin inzicht in de inflatieontwikkeling in de Verenigde Staten en de mogelijke impact op de rentetarieven. Opvallend genoeg bleek de inflatie lager dan verwacht, met 3,3% in plaats van de voorspelde 3,4%.

Dit zou over het algemeen positief moeten zijn voor risicovolle beleggingen zoals BTC en altcoins, omdat lagere inflatie de mogelijkheid biedt voor verlaging van de rentetarieven. Toch daalden de cryptokoersen.

Fed voorzitter creëert bearish sentiment

De toon die de voorzitter van de FED, Jerome Powell, aansloeg tijdens de periodieke bijeenkomst van het Federal Open Market Committee (FOMC) zorgde voor een bearish sentiment onder beleggers. Powell maakte duidelijk dat er in 2024 slechts één renteverlaging wordt verwacht en suggereerde dat de rentetarieven ook in 2025 relatief hoog zullen blijven. Dit verhoogt de druk op de cryptoprijzen verder.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s zetten succes voort met meer dan $300 miljoen aan instromen
Duitsland voltooit $3 miljard Bitcoin-verkoop: positief nieuws voor BTC koers
Aantal crypto-gebruikers wereldwijd zal binnen twee jaar groeien tot 1 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen