microsoft
Blockchain

Microsoft neemt Sam Altman aan na zijn vetrek bij OpenAI

In een recente aankondiging op X heeft Microsoft-CEO Satya Nadella bekendgemaakt dat het bedrijf voormalig OpenAI-CEO Sam Altman en president Greg Brockman heeft aangetrokken.

Toewijding van MIcrosoft op gebied van AI

Op 20 november deelde Nadella enthousiast nieuws mee, waarbij hij aankondigde dat Sam Altman en Greg Brockman, tezamen met hun collega’s, zich bij Microsoft zullen voegen om leiding te geven aan een nieuw geavanceerd AI-onderzoeksteam. Deze stap benadrukt Microsoft’s voortdurende toewijding aan vooruitstrevend onderzoek op het gebied van kunstmatige intelligentie.

In dezelfde aankondiging benadrukte Nadella het voortdurende partnerschap van het bedrijf met OpenAI. Hij keek ook uit naar de samenwerking met de nieuwe CEO van OpenAI, Emmett Shear, die Sam Altman op 20 november opvolgde.

De aanstelling van Altman bij Microsoft volgde op zijn ontslag door de raad van bestuur van OpenAI op 17 november. Het ontslag werd gemotiveerd door vermeend gebrek aan consistente openheid in Altman’s communicatie met het bestuur. In reactie hierop legde Greg Brockman zijn functie in het bestuur van OpenAI neer.

Blockchain nieuws

Stronghold Digital Mining overweegt gedeeltelijke verkoop
Innovatieve blockchain-technologie kan Boda Boda Sector in Oost-Afrika transformeren
Animoca Brands zet eerste stappen in Bitcoin-industrie met steun aan Opal Foundation
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?