MicroStrategy Bitcoin
Bitcoin

MicroStrategy boekt $1 Miljard winst op Bitcoin-investering

MicroStrategy, onder leiding van CEO Michael Saylor, heeft een aanzienlijke winst gemaakt op zijn Bitcoin (BTC) investeringen. Het softwarebedrijf heeft onder Saylors leiding miljarden dollars in Bitcoins geïnvesteerd en plukt nu de vruchten van de recente prijsstijging. Tot op heden heeft MicroStrategy meer dan $1 miljard aan ongerealiseerde winsten behaald op zijn Bitcoin-investeringen.

In totaal bezit het Amerikaanse softwarebedrijf meer dan 158.000 BTC op zijn balans. Daarmee is MIcroStrategy de grootste bezitter van Bitcoin onder publieke bedrijven. Het techbedrijf bezit zelfs meer dan 10x zoveel Bitcoin als de tweede grootste institutionele houder van de munt. Dat is namelijk Marathon Digital dat met 13.000 Bitcoin ongeveer $500 miljoen aan munten bezit.

Saylor is een sterke gelover in BTC en begon de populaire munt te kopen op de balans van het bedrijf in augustus van 2020. In totaal bezit het bedrijf ongeveer $5,7 miljard aan BTC, wat het ook meteen een van de grootste Bitcoin houders maakt. Wat met name opvallend is, is dat het Amerikaanse techbedrijf een marktwaarde op de beurs heeft van ongeveer $7 miljard. Daarmee zijn de Bitcoin bezittingen alleen al bijna net zoveel als de waardering van het hele bedrijf. 

MicroStrategy kocht recent nog Bitcoins

Dat het Amerikaanse bedrijf nog steeds een sterke overtuiging heeft in Bitcoin wordt wel duidelijk uit de aankopen van het bedrijf. In september van dit jaar kondigde MicroStrategy nog aan ruim 5.445 BTC gekocht te hebben voor bijna $150 miljoen en een gemiddelde prijs van ongeveer $27.000. 

Is een correctie aanstaande?

De Bitcoin koers kent een ongekend goed paar weken. In oktober alleen al wist de munt te stijgen van $27.000 tot boven de $34.000. En in november heeft de munt de sterke prijsactie weten door te zetten door bijna boven de $38.000 te breken.

De explosieve koersbewegingen zorgen er echter ook voor dat bepaalde indicatoren een korte termijn prijscorrectie signaleren. On-chain data laat zien dat er weer een instroom aan munten naar exchanges plaatsvindt, wat suggereert dat beleggers hun Bitcoins aan het verkopen zijn. Daarnaast zijn miners ook in grote getalen BTC tokens aan het verkopen om hun winsten te verzilveren. 

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Forse verkoopgolf: Bitcoin ETFs zien $300 miljoen uitstroom in beginfase van het vierde kwartaal
Zwetende bankiers: Heeft de Amerikaanse centrale bank een gigantische fout gemaakt?!
Stokoude whale verkoopt Bitcoin uit Satoshi-tijdperk
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Immens populaire cryptomunt nu beschikbaar op Bitvavo