MicroStrategy Bitcoin
Bitcoin

MicroStrategy koers veel te hoog ten opzichte van Bitcoin

Het lijkt erop dat er steeds minder reden is voor investeerders om in MicroStrategy te stappen om exposure te krijgen op Bitcoin. Dat is in ieder geval een claim die de investeringsfirma Kerrisdale Capital maakt op basis van de introductie van de Spot Bitcoin ETFs.

MicroStrategy bestuursvoorzitter Michael Saylor is het daar uiteraard niet mee eens.

MicroStrategy als Bitcoin-investeren: goed of slecht idee?

“De dagen waarin MicroStrategy een zeldzame en unieke manier vertegenwoordigen om in Bitcoin te investeren zijn voorbij”, zo legt Kerrisdale Capital uit in een notitie van 28 maart.

“We zitten long op Bitcoin en short op de aandelen van MicroStrategy, een indirecte manier om in Bitcoin te investeren die op een koers handelt die niet te rechtvaardigen is ten opzichte van Bitcoin.

MicroStrategy klokt momenteel binnen op 1.704 dollar, groeide over de afgelopen maand met 66 procent en over de afgelopen zes maanden zelfs met 419 procent. Daar staat Bitcoin tegenover met een stijging van 15,8 procent over de afgelopen maand en 163,31 procent over de laatste zes maanden.

Michael Saylor blijft echter vol vertrouwen over de strategie van zijn bedrijf.

Michael Saylor houdt vertrouwen in MicroStrategy

Bestuursvoorzitter en voormalig CEO Michael Saylor ziet het bedrijf nog altijd als een aantrekkelijke investering voor de markt.

In december vertelde hij aan Bloomberg TV dat zijn bedrijf nog steeds interessant kan zijn voor mensen die long-Bitcoin zijn. “De ETFs kunnen niet met geleend geld spelen en rekenen jaarlijks een managementfee. Wij geven je toegang tot een hefboom, maar rekenen daar geen managementfee voor”, aldus Saylor.

Recent kondigde Michael Saylor aan dat MicroStrategy vanaf nu door het leven gaat als een “Bitcoin ontwikkelingsbedrijf.”

In een interview van 12 februari legde hij uit dat die stap een “natuurlijke beslissing” is voor het bedrijf, gezien het succes van de Bitcoin-strategie en de unieke status van MicroStrategy als de grootste bedrijfsmatige investeerder in Bitcoin.

Op dit moment heeft MicroStrategy 214.246 Bitcoin in bezit, wat een stijging van 54 procent vertegenwoordigt ten opzichte van dezelfde periode in 2023.

Nog 2 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 2 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Voormalig Coinbase directeur pijst Bitcoin en haalt keihard uit naar Federal Reserve
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017