MicroStrategy Bitcoin
Bitcoin

MicroStrategy koopt er voor $150 miljoen 6.455 Bitcoin bij

Het MicroStrategy van mede-oprichter en voormalig CEO Michael Saylor slaat wederom toe en koopt er voor 150 miljoen dollar weer 6.455 Bitcoin bij. Michael Saylor, die nog wel actief is als bestuursvoorzitter bij het bedrijf, kondigde deze aankoop persoonlijk aan op Twitter. MicroStrategy kocht de 6.455 Bitcoin voor een gemiddelde koers van 23.238 dollar per stuk aan.

Flinke oorlogspot

Met deze aankoop komt de totale oorlogspot van Bitcoin die MicroStrategy bezit op 138.955 stuks te liggen. Die Bitcoin kocht het bedrijf door de jaren heen voor gemiddeld 29.817 dollar per stuk in. Met de huidige koers van 27.799 dollar per Bitcoin komt de marktwaarde van Bitcoin alweer aardig in de buurt van de gemiddelde inkoopprijs van MicroStrategy.

In 2022 kreeg het bedrijf voor kritiek voor de keuze om in Bitcoin te stappen, maar dat is natuurlijk makkelijk praten tijdens een bearmarkt. Nu zien we dat Bitcoin weer opleeft en dat de kaarten binnen een kort tijdsbestek ineens weer heel anders kunnen liggen.

Hetzelfde geldt voor El Salvador, dat ook veel kritiek te verwerken kreeg voor de keuze om over te stappen op een Bitcoin-standaard. Ook daar zal er voorzichtig aan weer optimisme ontstaan over de dappere keuze die het land enige tijd geleden maakte.

El Salvador zet door

Overigens laat El Salvador zich helemaal niet beïnvloeden door alle kritiek van buitenaf, die vooral afkomstig is uit de ivoren torens in het Westen. Op 24 maart kondigde president Nayib Bukele aan dat er een wetsvoorstel klaarligt om alle belastingen op technologische innovatie te schrappen.

Hiermee wil het land een hub worden voor techbedrijven om zich te vestigen en zich hopelijk klaarmaken voor het digitale tijdperk. Het is een grote gok voor El Salvador, maar aan de andere kant hebben ze ook niet veel te verliezen.

El Salvador staat onderaan op vrijwel iedere lijst als het over de economische gezondheid van landen gaat. Wat dat betreft kan het allemaal niet veel slechter in het land. Het is juist mooi om te zien dat Bitcoin en technologie in het algemeen fungeert als hoop voor een land dat sinds jaar en dag vastzit in de periferie van het wereldwijde financiële systeem.

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken