MicroStrategy Bitcoin
Bitcoin

MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop

Eerder deze week kondigde MicroStrategy (MSTRG), het bedrijf van Michael Saylor, aan $500 miljoen beschikbaar te stellen voor de aankoop van Bitcoin (BTC). Gisteren ging het bedrijf nog een stap verder met een nieuw plan om in totaal $786 miljoen vrij te maken voor de aankoop van Bitcoin.

Het vertrouwen van MicroStrategy in Bitcoin is groot

Om deze liquiditeit te genereren, zal het bedrijf converteerbare obligaties uitgeven. Of MicroStrategy daadwerkelijk de volledige $786 miljoen kan vrijmaken, hangt af van investeerders die ervoor kiezen om de opties op de obligaties te benutten.

Als MicroStrategy opnieuw honderden miljoenen in Bitcoin investeert, zal dit hun positie als grootste institutionele Bitcoinbezitter verder versterken. Momenteel bezit het bedrijf maar liefst 214.400 BTC, met een geschatte waarde van ongeveer $14,3 miljard.

Gezien het totale aanbod van 21 miljoen Bitcoin, heeft MicroStrategy nu al meer dan 1 procent van alle ooit beschikbare Bitcoin in bezit.

Michael Saylor en zijn bedrijf hebben een ongeëvenaard vertrouwen in Bitcoin, en dit nieuwe plan om nog meer Bitcoin te kopen onderstreept dat. Om de bijna $800 miljoen aan BTC aan te schaffen, zal het bedrijf schulden aangaan. De obligaties worden namelijk uitgegeven als schuldpapier met een jaarlijkse rente van 2,25 procent.

Dit zal Michael Saylor echter niet wakker houden. Weinig mensen op aarde hebben meer vertrouwen in Bitcoin dan hij. Tot nu toe heeft zijn obsessie met Bitcoin goed uitgepakt. Ook het aandeel van MicroStrategy is populair, omdat het investeerders een derivaatachtige blootstelling aan Bitcoin biedt.

Nog niet zo lang geleden, tijdens het dieptepunt van de cryptowinter, was het aandeel MSTR ongeveer $150 waard. Eerder dit jaar, toen Bitcoin in maart een nieuwe all-time high bereikte, werd het aandeel verhandeld voor maar liefst $2000.

Hoewel Michael Saylor in het verleden wel eens voor gek werd verklaard, is de kans groot dat hij de Bitcoin-geschiedenisboeken zal ingaan als pionier en genie. De toekomst zal het leren. Wanneer MicroStrategy de geplande Bitcoin-aankoop zal uitvoeren, is nog onbekend.

Bitcoin nieuws

Bitcoin-retailvraag op laagste niveau in drie jaar, bullmarkt in gevaar?
Grote bitcoin-dump Mt. Gox gaat niet gebeuren volgens peiling
BlackRock’s Bitcoin ETF schittert ondanks ‘sombere’ vooruitzichten
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren