Bitcoin koers crash
Bitcoin

Mike Novogratz verwacht Bitcoin correctie tot $42.000

De CEO van Galaxy Digital, Mike Novogratz, verwacht op de korte termijn een flinkte correctie van de Bitcoin koers. Na een aanzienlijke waardestijging in de afgelopen maanden verwacht hij dat de prijs van de grootste cryptomunt eerst zal dalen tot ongeveer $42.000, voordat deze aan een nieuwe rally begint.

Explosieve groei door introductie Bitcoin ETFs

In de afgelopen maanden heeft de prijs van Bitcoin (BTC) een aanzienlijke stijging doorgemaakt. Waar je in oktober vorig jaar nog een Bitcoin kon aanschaffen voor $25.000, is de koers nu gestegen tot ruim boven de $50.000. Dit betekent een verdubbeling van de waarde in minder dan zes maanden tijd.

Een belangrijke drijfveer achter deze grote prijsstijging is de introductie van de eerste Bitcoin Spot Exchange Traded Funds (ETFs) op de Amerikaanse beurs, wat heeft geleid tot een instroom van miljarden dollars aan kapitaal in de cryptomarkt.

Een correctie is erg waarschijnlijk

Tijdens zijn interview met CNBC deelde Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, zijn inzichten over de recente ontwikkelingen op de cryptomarkt. Hij erkende de indrukwekkende prijsstijging van Bitcoin in de afgelopen maanden, maar waarschuwde ook voor mogelijke risico’s. Volgens Novogratz heeft de snelle prijstoename, zowel in de Amerikaanse aandelenmarkt als in de cryptosector, een keerzijde. Veel beleggers bevinden zich momenteel in een aanzienlijk winstgevende positie, wat volgens hem de kans op een marktcorrectie vergroot.

“We hebben op beide fronten – Amerikaanse aandelen en crypto – in korte tijd aanzienlijke vooruitgang geboekt. Het zou me dan ook niet verbazen als we enige vorm van consolidatie zien,” lichtte de CEO van Galaxy Digital toe tijdens het gesprek met CNBC.

Novogratz voorspelt dat een dergelijke correctie de Bitcoin prijs zou kunnen doen dalen tot $45.000 of zelfs tot $42.000. Een daling naar $42.000 zou neerkomen op een correctie van bijna 18%.

Bitcoin koers van $150.000 tegen het einde van het jaar

Ondanks de vooruitzichten op een mogelijke correctie, blijft Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, optimistisch over de toekomst van Bitcoin. Hij voorziet dat de prijs van Bitcoin tegen het einde van het jaar kan stijgen tot boven de $150.000, wat neerkomt op bijna een verdrievoudiging van de huidige koerswaarde.

Novogratz gelooft dat een doorbraak boven de vorige recordhoogte van Bitcoin nieuwe investeerders zal aantrekken. Deze toename in belangstelling zou vervolgens de koers verder kunnen opdrijven, tot wel boven de $150.000. Dit optimisme weerspiegelt zijn vertrouwen in de aanhoudende groei en acceptatie van Bitcoin als een waardevolle investering in de toekomst.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Het El Salvador Hilton hotel wordt gefinancierd via Bitcoin’s Liquid Network
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging