amerika
Bitcoin

Miljardair waarschuwt: Amerika gaat failliet op deze manier

Galaxy Digital CEO Mike Novogratz waarschuwt voor het volgens hem onverantwoorde fiscale beleid dat Amerika voert. Volgens Novogratz is de situatie momenteel zo nijpend, dat het faillissement van de Verenigde Staten een serieuze mogelijkheid is.

Onverantwoorde uitgaven

De miljardair zegt in gesprek met Bankless dat Amerika onder zowel Donald Trump als onder de huidige president Joe Biden veel teveel geld uitgeeft.

Volgens hem is het snijden in de uitgaven de enige manier om dit probleem op te lossen. Doet Amerika dat niet? Dan zullen de schulden blijven groeien en uiteindelijk wil dan niemand meer investeren in de schulden van de Verenigde Staten, met het faillissement van Amerika als mogelijk mogelijk.

Mike Novogratz denkt dat ze in Amerika te weinig belasten of in ieder geval te weinig geld binnenhalen via de belastingen. “Wie gaat daarvoor betalen? Jouw kleinkinderen en jouw kinderen”, aldus een zeer pessimistische Novogratz.

“De enige manier waarop je dat kunt stoppen is door te snijden in sociale zekerheden. Wat dat zijn? Gezondheidszorg en sociale zekerheid. Dat is echter niet het verhaal wat politici aan oude mensen willen vertellen”, aldus de samenvatting van het probleem door Mike Novogratz.

Bitcoin naar de maan?

Als gevolg van alle ellende op het gebied van de schulden van de Verenigde Staten van Amerika verwacht Mike Novogratz dat Bitcoin naar de maan gaat. Novogratz ziet investeerders de komende jaren steeds meer naar assets als Bitcoin vluchten om zich te verstoppen voor het waardeverlies van de Amerikaanse dollar.

“De reden waarom ik optimistisch ben over Bitcoin is dus niet heel vrolijk. Ik zou liever zien dat onze overheid dealt met de situatie, zodat onze kleinkinderen niet failliet gaan. Want dat gaat gebeuren.

We laten dit land failliet gaan. Let op mijn woorden. We hebben de politieke wil niet om er iets aan te doen. De Democraten niet en de Republikeinen niet.”

Dit is niet het meest vrolijke verhaal ooit van Novogratz, maar het kan weleens de realiteit zijn. Als de schulden sneller groeien dan de economie, dan kan het weleens heel zuur aflopen voor de Verenigde Staten. Al moeten we niet vergeten dat ze op dit moment nog altijd het machtigste en krachtigste land op aarde zijn.

Daar gaat niet zo snel verandering in komen, ook al willen dit soort verhalen je dat wellicht doen geloven.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Bitcoin wallet komt na 15 jaar tot leven: hallo Satoshi?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13