Bitcoin logo neon, BItcoin koers
Bitcoin

Minder bekende Bitcoin-indicator wijst richting gigantische bullrun

Een niet zo bekend, maar historisch betrouwbare, Bitcoin koersindicator is op dit moment zeer positief en signaleert een aanstaande grote bullrun. Het gaat om de reserve-risk multiple van Bitcoin, die voor het eerst sinds oktober 2021 weer boven de nul staat, zo blijkt uit een analyse van Glassnode.

Parabolische rally in aantocht?

De vorige keren dat deze indicator boven de nul uitkwam kregen we te maken met parabolische rally’s. Denk bijvoorbeeld aan 2012, 2013, 2015, 2019 en 2020. Destijds resulteerde dit fenomeen in stijgingen van 2.830 procent, 566 procent, 6.400 procent, 99 procent en 487 procent.

Glassnode definieert reserve risk als een lange termijn cyclische indicator, die meet in hoeverre de markt en Bitcoin-holders op dit moment geneigd zijn om te verkopen. In het verleden slaagde deze indicator er perfect in om bull runs en bearmarkten te voorspellen, dus dit belooft wat.

Aan de andere kant is het slechts on-chain analyse en natuurlijk geen exacte wetenschap. Het zou niet slim zijn om je hele hebben en houwen te verbinden aan dit soort signalen. Dat neemt niet weg dat het extreem positief is en wel iets zegt over de huidige staat van Bitcoin.

Eerste mijlpaal

Als we een herhaling van de geschiedenis krijgen, dan was de stijging naar 30.000 dollar waarschijnlijk pas het eerste wapenfeit van Bitcoin. Die stijging bracht de koers 80 procent omhoog in het nieuwe jaar.

De huidige opleving van Bitcoin is ook in lijn met het feit dat de digitale munt in aanloop naar de halving altijd goed presteert. Voor nu staat de volgende halving voor april 2024 op het programma.

We spreken van een halving, omdat dan de beloning voor miners voor het vinden van een nieuwe blok halveert. Momenteel krijgen zij 6,25 Bitcoin per blok en na de volgende halving gaat die beloning naar 3,125 Bitcoin per blok.

Bitcoin nieuws

Duitse overheid verplaatst grote hoeveelheid Bitcoin
LandBridge, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de aankoop van land voor olie- en gaswinning, verdient geld aan Bitcoin miners
Volgende week vrijdag cruciaal voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen