Bitcoin Nieuws

Mining industrie staat er belabberd voor, bearmarkt Bitcoin nog niet voorbij

Mining is een cruciaal onderdeel van het Bitcoin-ecosysteem. De financiële gezondheid van deze tak van de industrie geeft veel inzicht in de Bitcoin koers en gezondheid van de sector in zijn algemeenheid. Op dit moment hebben de miners het lastig met de bearmarkt.

Einde nog niet in zicht

De winstgevendheid van miners is te berekenen door de omzet per kilowattuur te pakken. Volgens Jaran Mellerud, een Bitcoin-analist voor Hashrate Index, is er sprake van een mining bearmarkt als de omzet van kilowattuur lager is dan 0,25 dollar. Hij rekent hiervoor met de meest efficiënte Bitcoin miner van de markt.

De bearmarkt van 2018 duurde bijna een jaar, waarmee de omzet per kilowattuur uiteindelijk naar 0,12 dollar zakte. Na die neerwaartse trend kwam een kleine bullmarkt, tot in 2019 de bearmarkt opnieuw begon. Volgens Mellerud tikten we tijdens de bearmarkt van 2019 de all-time low van 0,083 dollar per kilowattuur aan. De Bitcoin koers zakte op dat moment in tot 5.000 dollar.

De meeste recente bearmarkt voor miners startte in april 2022 op basis van de analyse van Mellerud. We zitten nu meer dan 225 dagen in de bearmarkt en de laagste omzet per kilowattuur lag op 0,108 dollar. Dat getal is hoger dan vorige bearmarkten, vanwege de hoge energieprijzen. Als we de huidige bearmarkt met het verleden vergelijken, dan lijkt het erop dat we nog minimaal 138 dagen te gaan hebben.

Mining aandelen door het putje

Op zijn piek bereikten Bitcoin mining aandelen een opgetelde waarde van 17 miljard dollar tijdens de bullmarkt van 2021. Deze bullmarkt verhoogde massaal de interesse van investeerders om in Bitcoin miners te investeren. In november 2020 was deze markt nog maar 2 miljard dollar waard. Na de piek van de bullmarkt in 2021, zijn de miners onder een gigantische koersdruk gekomen, waarbij de meesten minimaal 90 procent van hun waarde verloren.

De gigantische hoeveelheid schulden die de miners tijdens de bullmarkt van 2021 op zich namen levert momenteel problemen op. Miners handelden in sommige gevallen alsof de bullmarkt nooit zou stoppen en dat is natuurijk niet realistisch. Inmiddels weten we wel beter en zitten sommige miners in zware problemen.

Bitcoin nieuws

Federal Reserve slaat handen ineen met ECB en vier andere centrale banken
El-Erian: ‘Bankencrisis vraagt beter beleid van Federal Reserve’
Willem Middelkoop beveelt Bitcoin aan tijdens bankencrisis
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten