Bitcoin

Mining-onderneming in VS wil hash rate bijna verdubbelen na halving

Riot Blockchain, een mining-onderneming dat zich in de Verenigde Staten (VS) gevestigd heeft, heeft zijn aantal Bitcoin-miners verdubbeld. Zo heeft het bedrijf naar verluidt 1.000 nieuwe Antminer S19 Pro’s besteld voor een kleine $2 miljoen.


Hashrate verhogen met 80%

Het bedrijf verwacht hierdoor de hash rate te verhogen met zo’n 80% in 2021. Dit door het feit dat de bestelde miners pas in het derde kwartaal van 2020 in batches zullen worden verstuurd. Hierdoor duurt het allemaal nog even voordat alles operationeel is en naar behoren werkt.

Door de inzet van de nieuwe miners in combinatie met de al bestaande miners voorspelt Riot dat zij ongeveer 460 petahashes per seconde zullen gaan verwerken. De totale installatie zal naar verwachting van Riot Blockchain circa 16,5 megawatt gaan gebruiken. Riot Blockchain maakt al langer gebruik van Antminers. Dat zij hierom overstappen naar het nieuwe model is niet onverwacht.


Problemen met S17

De Antminer S17 ondervond helaas meerdere problemen, wat begon met de verzending ervan. Dit duurde namelijk al langer dan van tevoren verwacht. Hiernaast had de miner een enorm faalpercentage van circa 30%. Klanten met zo’n defect apparaat, worden met de lancering van de nieuwe miner worden gecompenseerd. Klanten moeten hier wel rechtstreeks contact voor opnemen met het bedrijf.


Riot Blockchain en COVID-19

Door de uitbraak van COVID-19, heeft Riot Blockchain een groot gedeelte van zijn onlangs aangeschafte Antminer S17’s verplaatst van Oklahoma naar New York (NY). Hierdoor kon het bedrijf zijn activiteiten gedeeltelijk blijven uitvoeren, waardoor ze minder geraakt worden op financieel vlak.

Het bedrijf heeft echter 7 ontslagmotieven bij de rechter ingediend. Zo loopt er namelijk al bijna 2 jaar een rechtszaak tussen het bedrijf en zijn aandeelhouders. Zo zouden ze de aandeelhouders in 2018 namelijk hebben misleid. De rechter heeft de ontslagmotieven inmiddels goedgekeurd, waardoor de rechtszaak ook eindelijk ten einde is gekomen. Hoe dit zich precies gaat uitpakken is op dit moment nog onbekend.


Bitcoin nieuws

Amerikaanse Bitcoin ETF’s trekken $400 miljoen aan: Beste week sinds augustus
President El Salvador bezoekt Elon Musk: werd Bitcoin besproken?
Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom