XRP
Cardano, Ripple

Mis de Boot Niet: Santiment Adviseert om Ripple en Cardano Nauwlettend te Volgen

Het marktanalysebedrijf Santiment heeft onlangs de aandacht gevestigd op een reeks alternatieve cryptomunten – beter bekend als altcoins – die wellicht over het hoofd worden gezien door investeerders. Het bedrijf benadrukt het belang voor investeerders om bijzondere aandacht te schenken aan enkele veelbelovende altcoins, waaronder XRP en Cardano (ADA).

In een recente uiting op sociale media maakte Santiment duidelijk dat verschillende altcoins cryptocurrencies, zoals Ethereum (ETH), Cardano (ADA), Ripple’s XRP en Binance Coin (BNB), meer erkenning en aandacht behoeven. Deze digitale activa lijken momenteel onder de radar van investeerders te vliegen, ondanks hun potentiële waarde en groei.

Prestaties van grote spelers: Bitcoin en Ethereum

Bitcoin, de grootste en meest bekende cryptocurrency, heeft zich de afgelopen tijd relatief stabiel getoond met een waarde die rond de $31.000 schommelt. Over de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een gestage groei laten zien, met een prijsstijging van 1%. Dit heeft de marktkapitalisatie van Bitcoin naar een robuuste $600 miljard gebracht.

Ondertussen nadert Ethereum, de op een na grootste cryptocurrency en het paradepaardje van de altcoins, de cruciale prijsgrens van $2000. Met een prijsstijging van 2,4% in de afgelopen week heeft Ethereum een sterke prestatie neergezet. Deze groei heeft bijgedragen aan de indrukwekkende marktkapitalisatie van Ethereum, die nu op $234 miljard staat.

Recent presterende Altcoins: XRP en Cardano

XRP, ook een prominent lid van de altcoin-familie, heeft in de afgelopen week een solide prestatie geleverd met een stijging van 1%. Hiermee wordt de potentie van XRP onderstreept en laat het zien dat het niet onopgemerkt blijft door investeerders. De huidige marktkapitalisatie van XRP bedraagt ongeveer $25,5 miljard, wat zijn belang in de cryptomarkt benadrukt.

Daarnaast heeft Cardano (ADA), een andere belangrijke altcoin, de afgelopen week een indrukwekkende groei van 3,2% laten zien. Deze stijging is een duidelijk teken van zijn sterkte en groeipotentieel binnen de branche. Met een marktkapitalisatie van ongeveer $10,2 miljard blijft Cardano een relevante speler in de cryptocurrency-arena.

Verder kijken dan Bitcoin

Santiment’s analyse benadrukt de potentie van deze ondergewaardeerde en mogelijk over het hoofd geziene cryptomunten. Deze altcoins kunnen lucratieve rendementen opleveren voor investeerders die bereid zijn hun horizon te verbreden voorbij de bekende reus, Bitcoin.

Ondanks de sterke stijging van Bitcoin, voornamelijk aangedreven door een toenemend aantal exchange-traded fund (ETF)-deponeringen, mag de groeiende waarde en potentie van altcoins niet worden genegeerd. Het is essentieel voor investeerders om het brede spectrum van de cryptomarkt te onderkennen, waarin altcoins een steeds belangrijkere rol spelen.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Waarom deze week cruciaal wordt voor Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?