SEC, securities and exchange commission
Regulatie, Ripple

Mogelijk beroep SEC tegen Ripple lijkt onwaarschijnlijk

Katie Haun van Haun Ventures gaf aan dat, indien verloren, een hoger beroep potentieel het volledige handhavingsbeleid van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zou kunnen ondermijnen.

Gaat de SEC in hoger beroep?

Katie Haun, CEO van Haun Ventures, heeft aangegeven dat het haar zou verbazen als de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) onmiddellijk in beroep zou gaan tegen de recente uitspraak in de Ripple-zaak.

Op 13 juli deed rechter Analisa Torres een uitspraak in een gedeeltelijk kort geding, ten gunste van Ripple Labs. Deze uitspraak had betrekking op de classificatie van XRP als een effect. Na de uitspraak voorspelden enkele experts al dat de SEC overwoog om in beroep te gaan.

In een Twitter-thread op15 juli legde Katie Haun echter uit dat de SEC waarschijnlijk niets van zich zal laten horen. Dit komt omdat het profiteert van de huidige verwarring. Daarnaast kan het verlies van een beroep zijn toekomstige handhavingsmaatregelen in gevaar brengen.

De rechtbank heeft een redelijke grens getrokken en over het algemeen is het een goede uitkomst voor de industrie. Voor andere zaken met de SEC geloven we dat het “major questions doctrine” van het Hooggerechtshof een grotere rol zal spelen… Alles is mogelijk, maar een onmiddellijk beroep lijkt onwaarschijnlijk, zowel omdat het bureau de rechtbank zou moeten vragen om deze beslissing af te splitsen van het deel dat voor de rechter komt, als omdat ik sceptisch ben dat de SEC eigenlijk juridische duidelijkheid wil.

– Katie Haun

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple Labs, gelooft ook dat het jaren kan duren voordat de SEC in beroep gaat. Hij voegde eraan toe dat een beroep van de SEC alleen maar de beslissing van rechter Torres zou versterken dat XRP geen effect is.

In een video die op YouTube is geplaatst, zei de Amerikaanse advocaat Jeremy Hogan dat hij gelooft dat de SEC in beroep zal gaan nadat het proces tussen SEC en Ripple is afgelopen. Dit staat gepland voor het begin van 2024.

De SEC klaagt momenteel de crypto-exchanges Binance en Coinbase aan wegens vermeende schendingen van effectenwetten. Sommigen geloven dat de recente uitspraak in de rechtszaak van Ripple geen bindend precedent is. Echter kan het wel invloed hebben op de uitkomst van deze zaken.

Juridische duidelijkheid

Ondertussen hebben veel crypto-commentatoren en wetgevers het Congres opgeroepen om actie te ondernemen en juridische duidelijkheid te geven wat betreft crypto.

Brian Quintenz, een voormalig commissaris van de Commodity Futures Trading Commission die nu hoofd van het beleid is voor crypto venture capital fund a16z, verklaarde dat de recente uitspraak van de Ripple-rechtbank alleen maar leidt tot meer onzekerheid voor ondernemers.

De Amerikaanse senator Cynthia Lummis zei dat de uitspraak de dringende noodzaak voor het Congres onderstreept om een duidelijk en alomvattend regelgevingskader vast te stellen voor de cryptocurrency-industrie.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?