Brad garlinghouse
Ripple

Ripple CEO: Hoger beroep SEC kan Jaren Duren

Ripple, onder leiding van CEO Brad Garlinghouse, heeft recent een belangrijke overwinning behaald in een rechtszaak tegen de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC). Naast het vieren van deze triomf, uitte Garlinghouse in een interview met Bloomberg op 15 juli zijn verwachting dat een eventueel beroep van de SEC jaren in beslag zou nemen en dat de kans op succes van zo’n beroep bijzonder klein zou zijn.

De uitspraak: Ripple wint grotendeels

Op 13 juli heeft rechter Torres een gedeeltelijk gunstig oordeel uitgesproken voor Ripple Labs in de rechtszaak die in 2020 door de SEC was ingediend. De rechter heeft geoordeeld dat de XRP-token, wat betreft verkopen aan particuliere beleggers op digitale activa-uitwisselingen, niet als een effect kan worden beschouwd. Toch heeft rechter Torres besloten dat XRP wel aan de criteria van de Howey Test voldoet, en daardoor als een effect wordt gezien als het aan institutionele beleggers wordt verkocht.

Garlinghouse onderstreepte dat het aspect van institutionele verkopen slechts “een klein deel” van de rechtszaak beslaat. Hij is van mening dat een eventueel beroep van de SEC tegen de uitspraak over particuliere verkopen, alleen maar zou leiden tot een bevestiging van het besluit van rechter Torres.

Garlinghouse verklaarde: “Volgens de huidige wetgeving wordt XRP niet als een effect beschouwd. We zijn zeer optimistisch, aangezien een eventueel beroep van de SEC jaren kan duren.”

Kritiek op SEC: beschuldigd van pestgedrag en onderdrukking van innovatie

Garlinghouse nam de gelegenheid te baat om harde kritiek te uiten op de SEC, die hij beschuldigt van intimidatie en pestgedrag. Volgens hem richt de SEC zich vaak op de “zwakkere spelers” in de crypto-industrie die niet in staat zijn om een krachtige verdediging op te bouwen. De rechtszaak tegen Ripple, zo benadrukte hij, markeert de eerste nederlaag voor de SEC in een zaak gerelateerd aan cryptocurrency.

Verder wees de CEO van Ripple op de aanvankelijke onzekerheid die de rechtszaak van de SEC veroorzaakte onder Amerikaanse crypto-beurzen. Deze onzekerheid leidde tot een afwachtende houding, gevoed door verwarring in de markt. Garlinghouse betoogt dat de SEC deze verwarring opzettelijk heeft gecreëerd om haar invloed te vergroten, met als bijkomend gevolg dat de innovatie in de VS werd belemmerd.

Beleidsvorming verdrongen door politieke spelletjes

Garlinghouse uit ernstige bezorgdheid over de rol van de SEC, die volgens hem de voorkeur geeft aan politieke spelletjes boven het opstellen van een solide beleid en duidelijke regels. Deze houding van de SEC, zo betoogt hij, is ten nadele van Amerikaanse ondernemers en investeerders, die hierdoor worden beperkt in hun mogelijkheden om volop deel te nemen aan de cryptomarkt en het potentieel van blockchain-technologieën te benutten.

Conclusie

Het vonnis van rechter Torres betekent een overwinning voor Ripple. De kans op een succesvol beroep van de SEC is volgens Ripple CEO Brad Garlinghouse minimaal en zou jaren kunnen duren. Hij bekritiseert de SEC scherp voor haar intimidatie en het remmen van innovatie en bekritiseert haar voorkeur voor politieke spelletjes boven duidelijk beleid. Deze zaak is een belangrijke ontwikkeling voor de crypto-industrie, met name op het gebied van regelgeving.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Zorgen om Ripple en XRP: Waarom ze ongegrond zijn
Dit is waarom Ripple (XRP) één van de meest verhandelde Crypto’s is
XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?
Shiba Inu’s Shibarium in de problemen na totale ineenstorting van activiteit